Serena bo do Melbourna nared

Prva teniška igralka sveta, ki je morala zaradi poškodbe kolena izpustiti nedavni Hopmanov pokal, že trenira v Avstraliji.

Objavljeno
12. januar 2016 00.09
J. P.
J. P.

Melbourne - Potem ko je morala zaradi zdravstvenih težav nedavno izpustiti Hopmanov pokal, neuradno teniško svetovno prvenstvo mešanih dvojic, je prva igralka sveta, Američanka Serena Williams, potrdila, da bo nared do prvega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije, ki se čez teden dni začenja v Melbournu. »Zdaj je moje telo povsem v redu. Opravila sem nekaj treningov in nisem imela težav,« je poudarila 34-letna Američanka, sicer šestkratna zmagovalka Melbourna.

Na Hopmanovem pokalu je udeležbo tik pred zdajci odpovedala zaradi poškodbe kolena, ki pa je očitno ne moti več. Danes je namreč že trenirala v Avstraliji, kjer bodo največja ovira za tekmovalke vnovič visoke poletne temperature, živo srebro se bo dvignilo tudi nad 35 stopinj Celzija. »Vsi smo tukaj, da se privadimo na razmere. Če bom povsem sproščena, bo veliko lažje. Vse gre po naravni poti. Natančno vem, kaj moram storiti, da zmagam na največjih tekmovanjih. In to zelo rada počnem,« je še poudarila Serena.