Serena se je znesla nad loparjem, a nato prišla do finala s Halepovo

V finalu zaključnega turnirja WTA se bosta pomerili Američanka Serena Williams in Romunka Simona Halep.

Objavljeno
25. oktober 2014 14.15
TENNIS-WOMEN/FINALS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Singapur - Prva finalistka zaključnega turnirja sezone v Singapurju je Američanka Serena Williams. Potem ko je slabo začela, izgubila prvi niz in v jezi tudi zlomila lopar, se je nato pobrala Danko Caroline Wozniacki premagala z 2:6, 6:3 in 7:6 (6).

Serena je svojo dobro prijateljico Wozniackijevo premagala že četrtič letos, tretjič pa sta dekleti odigrali tri nize. »Caroline je igrala odlično, težko je bilo. Kar hudo mi je bilo, saj je res sijajno dekle. Zaslužila bi si zmago, saj je edina, ki na tem turnirju še ni izgubila,« se je Serena opravičevala tekmici.

Osemnajstkratno zmagovalko turnirjev za grand slam v finalu čaka zmagovalka dvoboja med Romunka Simona Halep, ki je v drugem polfinalu s 6:2 in 6:2 ugnala Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Williamsova bi v primeru uspešnega nastopa v finalu kot prva po Moniki Seleš in letu 1992 osvojila zaključni turnir WTA trikrat zapored.

Romunka je sicer Američanki na sklepnem turnirju sezone prizadejala edini poraz. Četrta nosilka je takrat po 65 minutah s 6:2 in 6:0 povsem nadigrala prvo igralko sveta in branilko naslova. Halepova se je v svojem debiju na sklepnem mastersu sezone prebila do svojega prvega finala.

Katarina Srebotnik bo danes s Čehinjo Kveto Peschke v polfinalu dvojic v zadnjem dvoboju dneva igrala proti Cari Black iz Zimbabveja in Indijki Sanii Mirzi.

Zaključni turnir WTA, polfinale:

Serena Williams (ZDA/1) - Caroline Wozniacki (Dan/8) 2:6, 6:3, 7:6 (6);

Simona Halep (Rom/4) - Agnieszka Radwanska (Pol/6) 6:2, 6:2.