Serena še ni nared za turnirske napore

Nekdanja prva teniška igralka sveta bo zaradi poškodbe desne rame prisiljena izpustiti turnirja WTA na Kitajskem.

Objavljeno
23. september 2016 12.22
ITALY-CHARITY-GALA-DJOKOVIC
J. P.
J. P.

Wuhan - Nič več prva teniška igralka sveta, Američanka Serena Williams, ki je v začetku meseca vodilno mesto na svetovni jakostni lestvici prepustila Nemki Angelique Kerber, bo prisiljena zavoljo poškodbe desne rame izpustiti dva prihajajoča turnirja WTA na Kitajskem. Sprva je namreč udeležbo najavila, zdaj pa preklicala za tekmovanji v Wuhanu in Pekingu.

Izkušena Američanka, ki bo v ponedeljek dopolnila 35 let, je izven pogona že vse od poraza v polfinalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, ko je morala premoč priznati desetopostavljeni Čehinji Karolini Pliškovi. Odtlej je najprej v domovini predstavila svojo modno linijo, nato pa si privoščila počitnice v Franciji in se tam, mimogrede, udeležila še odprtja teniške akademije v Nici pod okriljem njenega trenerja.

»Razočarana sem, ker moram izpustiti dva turnirja. Težave imam z desno ramo, treniram in igram, toda za turnirske napore žal še nisem nared,« je zmajevala z glavo Serena, ki je oba kitajska turnirja (v Wuhanu si je konkurenco pokorila njena starejša sestra Venus) izpustila tudi že lani, predlani pa je oba predčasno končala zaradi poškodbe oziroma bolezni.