Serena se po porodu vrača že v Melbournu

Prireditelji prvega turnirja velike četverice v sezoni, OP Avstralije, so nagradni sklad povečali za desetino.

Objavljeno
06. december 2017 11.19
J. P.
J. P.

Melbourne - Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams se bo po porodu - septembra se je razveselila prvorojenke - v tekmovalni pogon vrnila že v začetku novega koledarskega leta, na prvem turnirju velike četverice v prihodnji sezoni, januarskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, STA navaja današnje sporočilo prirediteljev.

»Zaprosila je za vizum in ga dobila, pripravljena je za nastop, pridno že vadi, torej ne vem, kaj bi jo sploh lahko ustavilo. Najbrž bo potrebovala le nekoliko več prostora za večje spremstvo. Prepričan pa sem, da bo pripravljena za nastop, saj želi ujeti in nato podreti rekordno znamko Margaret Court po številu osvojenih turnirjev velike četverice (24). Zanjo bi bil to nov mejnik v bogati karieri,« je prepričan direktor tekmovanja Craig Tiley.

»Smo družinam prijazen turnir. Roger Federer je k nam pripotoval z vsemi štirimi otroki,« je dodal Tiley in podčrtal še povečanje nagradne pogače - nagradni sklad je narastel za desetino na 55 milijonov avstralskih dolarjev, zmagovalcema bodo pripadli po štirje milijoni. Šestintridesetletna Serena je doslej v Melbournu zmagala sedmkrat, zadnjič - že noseča - januarja letos.