Serena Williams ne bo prekinila bojkota Indian Wellsa

Čeprav je že bila na seznamu sodelujočih na letošnjem turnirju, Serena Williams očitno ne bo nastopila v Indian Wellsu.

Objavljeno
08. februar 2014 13.44
Australian Open Tennis
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Indian Wells - Teniški sestrski dvojec Serena in Venus Williams nadaljuje bojkot prestižnega teniškega turnirja WTA v ameriškem Indian Wellsu. Čeprav je sprva kazalo, da se bo tokrat marca vendarle udeležila turnirja vsaj Serena Williams, prireditelji so jo že vključili na seznam, pa je sledila odpoved, menda zaradi poškodbe, česar sicer ni neposredno omenila.

Sestri Williams tako že več kot desetletje bojkotirata nastop na domačem turnirju. Leta 2001 bi se v polfinalu turnirja v Indian Wellsu morali pomeriti obe sestri, a je starejša Venus 20 minut pred začetkom dvoboja odpovedala nastop, kar je sprožilo veliko neodobravanje. Serena, pomerila se je s Kim Clijsters, je kasneje osvojila turnir, vendar pa sta se s sestro pritoževali, da sta bila deležni rasističnih opazk. Od takrat dalje traja velika zamera, ki je očitno ne nameravata končati.

Serena Williams je med odprtim teniškim prvenstvom Avstralije bežno omenila, da bi se lahko letos vrnila v Indian Wells, kar so z odprtimi rokami sprejeli organizatorji tega prestižnega turnirja, ki je obvezna kalifornijska postaja za največje zvezdnice in zvezdnike teniškega športa. Vrnitev v Indian Wells je povezovala tudi v duhu sprave po ogledu filma, posvečenega južnoafriški ikoni boja proti apartheidu Nelsonu Mendeli.

»Po tehtnem premisleku sem se odločila, da se ne bom vrnila v Indian Wells. Ob tem bi rada pozdravila vse, ki pomagajo pri pripravi tega turnirja,« je sporočila Williamsova, ki je že napovedala, da bo zaradi poškodbe hrbta izpustila turnir z bogatim nagradnim skladom serije WTA v Dohi.