Slavje Klepačeve v Bastadu, Rola izgubil finale v Poznanu

Andreja Klepač je na turnirju serije WTA v Bastadu s Španko Mario Tereso Torro-Flor zmagala v konkurenci dvojic.

Objavljeno
20. julij 2014 09.59
Posodobljeno
20. julij 2014 11.19
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bastad - Andreja Klepač si je na WTA turnirju v Bastadu priborila drugi naslov v dvojicah, potem ko je s Španko Mario Tereso Torro-Flor v finalu premagala britansko navezo Jocelyn Rae - Ann Smith (6:1, 6:1).

Slovensko-španska naveza je za zmago potrebovala 44 minut, v katerih je izkoristila 5 izmed 9 brejk priložnosti, o premoči zmagovalk pa priča tudi razmerje točk - 51:25.

Slovenske tenisačice v Bastadu dosegajo lepe rezultate, sa je tu Polona Hercog že dvakrat zmagala med posameznicami (2011, 2012).

Rola brez lovorike v Poznanu

Blaž Rola je izgubil finalni dvoboj turnirja serije challenger v Poznanu z nagradnim skladom 35.000 evrov. Ptujčan je po dveh nizih moral priznati premoč Belgijcu Davidu Goffinu, ki je zmagal s 6:4 in 6:2.

Rola je doslej petkrat nastopil v finalih turnirjev challenger, zmagal je le letos marca na Kitajskem.

Bedene v Umagu prek druge kvalifikacijske ovire

Aljaž Bedene je le še korak oddaljen od nastopa v glavnem delu ATP turnirja v Umagu, kjer je v drugem kolu kvalifikacij izločil Hrvata Nina Serdarušića (6:2, 6:2).

Mladi 17-letni Hrvat je na začetku dvoboja presenetil Bedeneta in mu pri vodstvu z 1:0 odvzel servis, Ljubljančan pa je odločno odgovoril na zaostanek z 0:2 in dobil nadaljnih šest iger v nizu. Tako je v tretji igri znižal na 1:2, v peti izkoristil novo brejk priložnost in povedel s 3:2, v sedmi pa je še tretjič odvzel servis svojemu nasprotniku. Aljažu Bedenetu je v naslednji igri pripadlo zadnje dejanje prvega niza in je bil z uspešnim serviranjem na polovici poti do tretjega kola (6:2).

Bedene je v drugem nizu nadaljeval z odlično predstavo in že v uvodni igri izkoristil prvo brejk priložnost, po dveh igrah pa je vodil z 2:0. Ljubljančan je tudi v drugem nizu svojemu nasprotniku prepustil le dve igri, po vodstvu s 3:1 je izkoristil peto brejk žogico in po osmih igrah drugega niza napredoval v tretje kolo.

Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 127. mesto, se bo v zadnjem kolu kvalifikacij pomeril s Slovakom Andrejem Martinom (185.).

Mayer v Hamburgu, Wozniackijeva v Istanbulu

Argentinski teniški igralec Leonardo Mayer je zmagovalec turnirja v Hamburgu z nagradnim skladom 1,19 milijona evrov. V finalu je presenetil prvega nosilca Španca Davida Ferrerja in ga premagal s 6:7, 6:1 in 7:6 (4). Za 27-letnega Mayerja je to prvi naslov v karieri na turnirjih ATP.

Tako kot njen nekdanji partner, golfist Rory McIlroy ma OP Velike britanije, je tudi danska teniška igralka Caroline Wozniacki danes visoko dvignila turnirsko lovoriko. Osvojila je turnir WTA v Istanbulu z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev. Prva nosilka je v finalu brez težav s 6:1 in 6:1 ugnala drugopostavljeno Italijanko Roberto Vinci. Danka je prišla do 22. lovorike v karieri in prve letos, Vincijeva pa ostaja pri dveh osvojenih. Wozniackijeva je z zmago zaslužila 43.000 dolarjev in 280 točk za novo lestvico WTA, Vincijeva pa je po porazu bogatejša za 21.400 dolarjev ter novih 180 točk.

Bastad, finale dvojic WTA (184.842 evrov)

Andreja Klepač/Maria Torro-Flor (Slo/Špa) - Jocelyn Rae/Ann Smith (VBr) 6:1, 6:1.

 

Umag, drugo kolo kvalifikacij ATP (485,760 evrov)

Aljaž Bedene (Slo/3) - Nino Serdarušić (Hrv) 6:2, 6:2.