Slovenci brez najboljših tenisačev v Bratislavo

Slovenska teniška reprezentanca bo na Slovaškem nastopila brez najboljših, zato bo vsaka osvojena točka uspeh.

Objavljeno
24. februar 2015 17.05
Blaž Trupej na novinarski konferenci slovenske teniške reprezentance pred dvobojem s Portugalci v prevm krogu Davisovega pokala, Ljubljana 28.Januar2014
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Ljubljana - Moški del slovenske teniške reprezentance v Davisovem pokalu čaka dvoboj s Slovaško. Kapetan Blaž Trupej ne bo mogel računati na večino najboljših tenisačev, zato so možnosti za zmago minimalne.

Na dvoboju, ki bo v Bratislavi potekal od 6. do 8. marca, bodo manjkali Blaž Rola, Aljaž Bedene, Janez Semrajc in najverjetneje tudi Blaž Kavčič. Slednji je sicer prijavljen za nastop, vendar so možnosti za pravočasno okrevanje po operaciji stopala minimalne.

Ob Kavčiču so za dvoboj prijavljeni še Tom Kočevar Dešman (549.), Mike Urbanija (586.) in Grega Žemlja (884.), ki se na teniška igrišča vrača po dveletni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav. Razlogi za odpoved prvokategornikov so različni, Blaž Rola ne bo nastopil zaradi napornega ritma tekem na ATP turnirjih, Semrajc ima zdravstvene težave, Bedene pa je že pred časom naznanil, da si želi nastopiti za reprezentanco Velike Britanije.

Blaž Trupej priznava, da bo vsaka osvojena točka uspeh. »Žal tenis ni reprezentančni oziroma ekipni šport. Vsak dela in misli zase. Upam, da se nam bo Blaž Rola pridružil vsaj v naslednjem krogu.«

Slovaška bo nastopila v postavi Martin Kližan (39.), Lukaš Lacko (88.), Norbert Gombos (122.) in Igor Zelenay, ki na lestvici zaseda 150. mesto med dvojicami. Za slovensko reprezentanco bo celo bolj kot tekma s Slovaško zanimivo gostovanje Izraela v Romuniji. Poraženec dvoboja bo tekmec Slovenije za obstanek v prvi evroafriški skupini.