Slovenki gladko prek petih nosilk

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta bili v Indian Wellsu uvodoma premočni za Jekaterino Makarovo in Lucie Šafarovo.

Objavljeno
10. marec 2016 12.30
J. P.
J. P.

Indian Wells - Ženski del izjemno močnega teniškega turnirja Indian Wells z nagradnim skladom 6.844.139 ameriških dolarjev je uspešno odprla tudi novonastala slovenska dvojica Andreja Klepač-Katarina Srebotnik, ki je v uvodnem kolu brez slehernih težav, s 6:1 in 6:2, po manj kot uri neizenačene igre odpravila peti nosilki, Rusinjo Jekaterino Makarovo in Čehinjo Lucie Šafarovo.

Največja razlika med navezama je bila v izkoristku priložnosti za brejk. Oba para sta si jih namreč pripravila po devet, le da je zmagovalni izkoristil štiri (v vsakem nizu po dve), poraženi niti ene same. Rusinja in Čehinja sta bili tako na svoj prvi kot tudi drugi servis manj kot polovično uspešni, Slovenki pa 60- ali več odstotno. Zdaj Koprčanko in Velenjčanko, ki sta združili moči šele ob začetku te sezone, v osmini finala čakata bodisi ruski posebni povabljenki Svetlana Kuznecova in Anastazija Pavljučenkova bodisi nepostavljeni Nizozemka Kiki Bertens in Švedinja Johanna Larsson.