Slovenski teniški igralci sprva v Monako

Žreb je določil, da bodo Slovenci v primeru uvodnega uspeha v Davisovem pokalu igrali proti Južni Afriki ali Estoniji.

Objavljeno
23. september 2016 08.43
mpi*tenis
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska moška teniška reprezentanca bo prihodnje leto dvoboje druge evro-afriške skupine Davisovega pokala v začetku februarja odprla proti Monaku, v primeru (pričakovanega) uspeha pa jo nato v drugem kolu, ki bo na sporedu v začetku aprila, čaka zmagovalec obračuna med Južnoafriško republiko in Estonijo.

Minuli konec tedna so naši fantje v zdesetkani zasedbi po porazu na Portugalskem prvič po šestih letih izpadli v drugo evro-afriško skupino, žreb v Londonu pa je določil, da bo v uvodni tekmi prihodnje leto Monako gostitelj med 3. in 5. februarjem, drugo kolo bo nato na vrsti med 7. in 9. aprilom.

Izžrebali pa so tudi pare prvega kola svetovne skupine Davisovega pokala. Hrvaška se bo pomerila s Španijo, Argentina z Italijo, Srbija z Rusijo, Japonska s Francijo, ZDA s Švico, Avstralija s Češko, Kanada z Veliko Britanijo in Nemčija z Belgijo. Terminsko bodo dvoboji prvega in drugega kola potekali istočasno kot v drugi evro-afriški skupini, polfinale bo nato med 15. in 17. septembrom, finale pa med 24. in 26. novembrom.