Slovo Kavčiča in Srebotnikove

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je neuspešno lovil še peto zaporedno zmago v Sydneyju.

Objavljeno
08. januar 2014 11.44
Australia Tennis Sydney International
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sydney - Teniški igralec Blaž Kavčič, trenutno na 102. mestu najvišje rangirani Slovenec na svetovni jakostni lestvici ATP, je neuspešno naskakoval peto zaporedno zmago na turnirju (v kvalifikacijah in glavnem delu) v Sydneyju z nagradnim skladom 452.670 ameriških dolarjev. Potem ko je bil premočan za tri tekmece iz udarne stoterice zapored, mu je četrti podvig preprečil 52. lopar sveta, domači ljubljenec Bernard Tomić, ki pa je v drugem krogu za zmago s 6:3, 4:6 in 6:4 tekmečev odpor trl kar dve uri in dve minuti.

To je bil prvi medsebojni obračun 21-letnega Avstralca in pet let starejšega Črnučana, domači mladenič pa se je do zmage dokopal predvsem na račun udarnega servisa, saj je zmogel kar osem asov, pa nobene dvojne napake. Kavčič se je sicer ustavil celo pri devetih asih, a si ob tem privoščil tudi dve dvojni napaki. Se mu pa kljub porazu v drugem krogu obeta napredovanje na svetovni lestvici, na kateri naj bi se vrnil v udarno stoterico.

V ženskem delu turnirja v Sydneyju pa se je zataknilo tudi Velenjčanki Katarini Srebotnik, ki je morala v četrtfinalu dvojic v navezi s Čehinjo Kveto Peschke priznati premoč Timei Babos in Lucie Safarovi. Madžarsko-češka kombinacija je bila boljša s 7:5 in 6:4.