Španci za dodatno motivacijo

Slovenska moška teniška reprezentanca v Davisovem pokalu z Romunijo.

Objavljeno
24. februar 2016 22.30
tenis
Saša Verčič
Saša Verčič
Ljubljana – Zelo zanimiv dvoboj se obeta prihodnji konec tedna v 1. kolu I. evro-afriške skupine Davisovega pokala med Romunijo in Slovenijo, ki bo na trdi podlagi v dvorani v Aradu. Težko je namreč predvideti, kaj bi lahko igralci tako ene kot druge reprezentance pokazali, potem ko so – v posamični konkurenci – vsi po vrsti zelo slabo začeli sezono.

Na papirju se obeta zelo izenačen dvoboj, saj slovensko reprezentanco (ki so jo spet oklestile poškodbe) sestavljajo Blaž Rola (160. na svetovni lestvici), Grega Žemlja (176) ter »rezervista« Tomislav Ternar in Aljaž Radinski. V romunski izbrani vrsti so Adrian Ungur (193) in Marius Copil (196) ter Florin Mergea in Horia Tecau, ki sestavljata odlično dvojico. Slednji je lani skupaj z Jean-Julienom Rojerjem osvojil Wimbledon in sklepni masters.

»Težko je oceniti pripravljenost vseh, vsi so se na začetku sezone lovili z rezultati. Razveseljivo je, da se je zdaj Rola prebudil na turnirju v Sao Paulu, vendar pa dvoranski in peščeni tenis nimata veliko skupnega. Romuni imajo zelo kakovostno dvojico, tako Copil kot Ungur pa sta bila uvrščena že veliko višje. Nevaren bo predvsem Copil, ki ima rad hitrejša igrišča in najraje igra v dvorani, medtem ko je Ungur bolj specialist za pesek. Glede na to, da bo dvoboj v Romuniji in da imajo gostitelji odlično dvojico, bi težko govorili, da smo mi favoriti. Toda ob dobri dnevni formi bi se nam lahko izšlo, da se vrnemo domov kot zmagovalci,« je o dvoboju razmišljal slovenski kapetan Blaž Trupej, ki tokrat ni imel težav s prepričevanjem Role. Ali se bodo v slovenski reprezentanci v veliki meri osredotočili le na dvoboje posameznikov, za zdaj kapetan še ni želel razpredati, veliko bo odvisno tudi od petkovih partij, prav tako je spodbuda zmaga Žemlje in Kavčiča leta 2013 nad odlično poljsko navezo Marcin Matkowski-Mariusz Fyrstenberg.

Dodaten motiv za uspeh predstavlja tudi 2. kolo, v katerem bi pri nas gostovali Španci, kar je priložnost, ki se ne ponudi vsak dan, četudi skoraj gotovo ne bi prišli v najmočnejši zasedbi.