Španka in Bolgar najboljša v Cincinnatiju

Garbine Muguruza in Grigor Dimitrov sta zmagovalca teniškega turnirja serije masters Cincinnatiju.

Objavljeno
21. avgust 2017 11.39
TENNIS/
L. Z., STA
L. Z., STA
Cincinnati, 21. avgusta - Španka Garbine Muguruza in Bolgar Grigor Dimitrov sta zmagovalca teniškega turnirja serije masters v Cincinnatiju. Španka je v finalu nadigrala Romunko Simono Halep s 6:1, 6:0, Bolgar pa je bil boljši od Avstralca Nicka Kyrgiosa s 6:3 in 7:5.

Za 23-letno Španko je to druga turnirska zmaga letos, zanjo je prejela dobrega pol milijona dolarjev, Halepova pa je že tretjič v tej sezoni zapravila priložnost, da bi se zavihtela na vrh lestvice WTA.

"Vem, da je to zate sedaj zelo slab trenutek. Toda želim ti čestitati, za teboj je zelo dober turnir. Kar malo slabo se počutim sedajle s pokalom v roki, toda želela sem zmagati. Sedaj bi kar zamenjala. Toda, kaj naj naredim?" je po dvoboju dejala zmagovalka Wimbledona.

Pri moških je Dimitrov osvojil sedmi naslov v karieri, tretjega letos po Sofiji in Brisbanu. Za najpomembnejšo zmago v karieri je je prejel 950.000 dolarjev.

"Za takšne dvoboje in zmage igram ter treniram tenis. To je moja največja zmaga doslej. Nekaj dni bom užival, nato pa me čakajo priprave na US Open," je povedal Dimitrov.

Z uvrstitvijo v finale je bil zadovoljen tudi Kyrgios, ki je v četrtfinalu izločil novo številko ena svetovnega tenisa Rafaela Nadala. "Po zdravstvenih vseh težav, ki sem jih imel v zadnjih, je finale nad pričakovanji. Rekel bi skoraj čudež."

Hercogova spet prva Slovenka na lestvici WTA, Nadal na vrhu po devetih letih

Polona Hercog je v primerjavi s prejšnjim tednom napredovala le za eno mesto, primat med Slovenkami pa je prevzela zavoljo padca Dalile Jakupovič, ki je izgubila 26 mest in je zdaj 216. igralka na svetu, med drugimi pa je pred njo tudi Tamara Zidanšek (201.).

Na vrhu lestvice je Čehinja Karolina Pliškova zadržala minimalno prednost petih točk pred Romunko Simono Halep. Zasluge za to ima tudi Muguruzova, ki je Pliškovo najprej premagala v polfinalu Cincinnatija, nato pa z zmago v finalu Halepovi preprečila prevzem prvega mesta.

Na lestvici ATP je Španec Rafael Nadal prevzel vodstvo po točno devetih letih. Nadal je iz prvega mesta izrinil Škota Andyja Murrayja, ki okreva po poškodbi kolka in ki ima le še pet točk naskoka pred tretjeuvrščenim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

 

* Izida:
- ženske, finale:
Garbine Muguruza (Špa/4) - Simona Halep (Rom/2) 6:1, 6:0;

- moški, finale:
Grigor Dimitrov (Bol/7) - Nick Kyrgios (Avs) 6:3, 7:5.