Srebotnikova in Klepačeva prek prve ovire

Velenjska teniška igralka na turnirju v Pekingu nastopa v navezi s Caroline Garcia, Koprčanka pa z Laro Arruabarreno.

Objavljeno
05. oktober 2015 14.35
uho*OLIMPJCI - Tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Peking - Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta, vsaka s svojo igralno partnerko, uspešno odprli močan turnir WTA z nagradnim skladom 5.678.653 ameriških dolarjev v Pekingu. Velenjčanka je z debelo desetletje mlajšo Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta peti nosilki, po debeli uri in pol le strla čvrst odpor tajvanske naveze Chia-Jung Chuang in Su-Wei Hsieh ter se veselila zmage s 6:2, 5:7 in 10:8. Poraženki sta si resda zagotovili večje število priložnosti za brejk, kar devet, a sta izkoristili le štiri, medtem ko sta bili zmagovalki, ki ju v drugem kolu čakata domači povabljenki Chen Liang in Yafan Wang, iz šestih poskusov petkrat uspešni.

Izšlo pa se je tudi Koprčanki v navezi s Španko Laro Arruabarreno, po 94 minutah igre sta bili namreč s 6:7 (4), 6:1 in 10:6 boljši od Kitajk Yi-Fan Xu in Saisai Zheng. Zdaj ju čaka precej zahtevnejši zalogaj, nasproti jima bosta namreč stali uvodoma prosti tretji nosilki, Avstralka Casey Dellacqua in Kazahstanka Jaroslava Švedova.

Berdych z enajsto zmago do vozovnice za London

Čeh Tomaš Berdych pa se veseli svoje enajste turnirske zmage v karieri. V finalu Shenzhena (nagradni sklad 607.940 dolarjev) je namreč prvi nosilec s 6:3 in 7:6 (7) odpravil četrtopostavljenega Španca Guillerma Garcio Lopeza in si še šestič zapovrstjo zagotovil udeležbo na zaključnem turnirju sezone v Londonu. Za prekaljenega 30-letnega Čeha je to prvi letošnji naslov, medtem ko je dve leti starejši Španec neuspešno lovil tretjega.