Srebotnikova še brez zmage

Slovenska teniška igralka je s Caroline Garcia pokleknila tudi pred Špankama Garbiñe Muguruzo in Carlo Suarez-Navarro.

Objavljeno
27. oktober 2015 23.11
tre*KATARINA SREBOTNIK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Singapur - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik v navezi z dvanajst let mlajšo Francozinjo Caroline Garcia še naprej ostaja brez zmage na zaključnem mastersu sezone v Singapurju. V drugem dvoboju bele skupine je morala namreč premoč priznati najnižje rangiranima Špankama Garbiñe Muguruzi in Carli Suarez-Navarro, ki sta bili po skoraj uri in tri četrt igre boljši s 7:5 in 6:2.

V uvodnem nizu dolgo časa ni dišalo po takšnem razpletu. Velenjsko-francoska kombinacija se je namreč z brejkom dokopala do udobnega vodstva s 4:1, nato pa oddala vse preostale tri igre na svoj servis in tekmicama, ki sta v dvanajsti igri izkoristili šele sedmo zaključno žogo (tudi poraženki sta imeli tri priložnosti za odvzem začetnega udarca), dovolila popoln zasuk.

Drugi niz je bil nato zgolj še formalnost, Španki sta dodali še dva brejka in unovčili že prvo zaključno žogico za prvo zmago v Singapurju. Katarino in Caroline zdaj v četrtek čaka še zadnji dvoboj bele skupine z Američanko Bethanie Mattek-Sands in Čehinjo Lucie Šafarovo, ki imata trenutno v žepu po eno zmago in poraz.