Srebotnikova tokrat hitro ukrepala

Slovenska dvojica: poslej z Andrejo Klepač.

Objavljeno
25. januar 2016 18.41
Saša Verčič
Saša Verčič

Melbourne – Katarina Srebotnik je po lanski slabi izkušnji s Caroline Garcia, ki se je veliko bolj kot dvojicam posvečala konkurenci posameznic, zamenjala soigralko in bila prepričana, da se ji s Timeo Babos zgodba ne bo ponovila. A se je nekdaj naša najboljša teniška igralka močno uštela. Doživela je pravi déjà vu, a tokrat ni čakala, da bi se stanje morebiti izboljšalo, ampak je takoj povlekla potezo. Z Madžarko se je razšla po le dveh odigranih turnirjih (obakrat poraz v 2. kolu), hkrati pa je spet nastala povsem slovenska naveza – Srebotnikova bo poslej igrala z Andrejo Klepač.

»Timea mi je zagotovila, da se bo kljub igranju med posameznicami posvečala tudi treningu dvojic. Na žalost se te obljube niso izpolnile, saj sva v vsem tem času opravili zgolj en skupni trening,« je pojasnila Srebotnikova, ki je le spoznala, da je pametneje združiti moči z igralko dvojic. Navsezadnje je logično, da dajo mlade igralke (tako Caroline Garcia kot Timea Babos sta stari 22 let) prednost konkurenci posameznic …

Potem ko smo Velenjčanko že večkrat pobarali, zakaj se ne dogovori s Klepačevo, je zdaj vendarle povlekla to potezo, očitno je le napočil pravi čas tudi za to. Klepačeva je pač v zadnjih letih močno napredovala in je ta čas na 23. mestu svetovne lestvice. Kata je denimo na 16.

Srebotnikova in Klepačeva, ki sta skupaj nastopili na olimpijsS. V.