Srebotnikova tudi mimo ruskih mladoletnic

Slovenska teniška igralka se je v navezi s Čehinjo Katerino Siniakovo že prebila v polfinale turnirja v Moskvi.

Objavljeno
20. oktober 2016 08.59
tre*KATARINA SREBOTNIK
J. P.
J. P.

Moskva - Potem ko je slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik večji del sezone v konkurenci dvojic nastopala s Koprčanko Andrejo Klepač, je te dni za turnir WTA z nagradnim skladom 823.888 ameriških dolarjev v Moskvi združila moči z desetletje in pol mlajšo 20-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, s katero sta tretjepostavljena naveza.

Novoformirana kombinacija je že vpisala dve zmagi in še ni oddala niti niza, v četrtfinalu je zgolj 78 minut trla odpor rosno mladih domačih posebnih povabljenk Ane Kalinske (17 let) in Olesje Pervušine (16 let). Velenjsko-češki par je bil boljši s 6:2 in 7:5, nekoliko bolj razburljiv pa je bil drugi niz, v katerem so bile nasprotnice v mrtvem teku vse do enajste igre, v kateri se je poznejšima zmagovalkama v četrtem poskusu vendarle posrečil prvi brejk, ki je bil odločilen za zmago.

Tako sta se Katarina in Katerina prebili že vse do polfinala, v katerem pa ju čaka, vsaj na papirju, precej zahtevnejši zalogaj - drugi nosilki, Čehinji Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka, ki sta v četrtfinalu s 6:2 in 6:4 izločili domačo navezo Natela Dzalamidze-Veronika Kudermetova. Čehinji, sicer polfinalistki olimpijskega turnirja v Riu, sta bili za Srebotnikovo, tedaj še v navezi s Klepačevo, usodni v osmini finala letošnjega Roland Garrosa.