Srebotnikova uspešna, Klepačeva ne

V prvem kolu kvalifikacij za nastop na zadnjem velikem slamu sezone v New Yorku gladka zmaga Petre Rampre.

Objavljeno
22. avgust 2013 01.35
OI London
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New Haven - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik nadaljuje uspešne nastope na turnirju WTA v New Havnu z nagradnim skladom 690.000 dolarjev. V konkurenci dvojic je v navezi s Španko Anabel Medina Garrigues v četrtfinalu s 7:5 in 6:2 odpravila Čehinji Lucie Hradecko in Klaro Zakopalovo. zdaj ju v polfinalu čakata bodisi četrti nosilki, Američanka Liezel Huber in Španka Nuria Llagostera Vives, bodisi nepostavljeni Zimbabvejka Cara Black in Američanka Vania King.

Velenjčanka in Španka, na turnirju sta drugi nosilki, sta za preboj v polfinale potrebovali zgolj slabo uro in četrt, manj uspešna pa je bila druga slovenska predstavnica na turnirju Andreja Klepač, ki je v navezi z Japonko Šuko Aojama pokleknila v četrtfinalu. V zelo izenačenem obračunu sta bili od njiju po dveh podaljšanih igrah, s 7:6 (49 in 7:6 (0), boljši nepostavljeni Španki Silvia Soler Espinosa in Carla Suarez Navarro.

Rampretova čez prvo kvalifikacijsko oviro v New Yorku

Petra Rampre pa je z zmago začela kvalifikacije za zadnji turnir za veliki slam v sezoni. Po zgolj 50 minutah igre je s 6:0 in 6:4 odpravila Tajvanko Kai Chen Chang. V drugem kolu jo čaka Uzbekistanka Nigina Abdurajmova. Manj uspešna je bila že pred tem Tadeja Majerič, ponoči po našem času se bosta v ogenj podala še Maša Zec-Peškirić in Blaž Kavčič, mesta v glavnem delu turnirja pa imajo že zagotovljena Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Polona Hercog.