Srebotnikova v finalu Eastbourna

Katarina Srebotnik se je v navezi z Nadjo Petrovo v konkurenci ženskih dvojic uvrstila v finale WTA turnija v Eastbournu.

Objavljeno
21. junij 2013 22.04
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
London - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v finale tekmovanja dvojic na turnirju WTA v Eastbournu z nagradnim skladom 690.000 dolarjev. Srebotnikova in Rusinja Nadja Petrova, prvi nosilki, sta v polfinalu premagali Italijanko Flavio Panetto in Rusinjo Jeleno Vesnino s 7:6 (3), 6:2.

Slovenska in ruska igralka sta tudi v polfinalu potrdili vlogo favoritinj. Potem ko sta v prejšnjem krogu premagali Tajvanko Su-Wei Hsieh in Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni po dobri uri, sta za preboj v sklepni dvoboj turnirja potrebovali uro in 20 minut. Po nekoliko bolj izenačenem prvem nizu sta proti četrtima nosilkama v drugem vodili že s 4:0 in 5:1 in ga tudi zanesljivo pripeljali do zmage.

V finalu se bosta pomerili z Romunko Monico Nicolescu in Čehinjo Klaro Zakopalovo, ki sta bili s 4:6, 6:3 in 10:1 boljši od tretjepostavjenega nemško-češkega para Anna-Lena Grönfeld/Kveta Peschke.