Tajvanki v Wuhanu izločili Srebotnikovo in Klepačevo

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta na turnirju WTA v Wuhanu izgubili dvoboj drugega kola ženskih dvojic.

Objavljeno
29. september 2016 18.30
OI London
M. Ž.
M. Ž.

Wuhan - Slovenski tenisačici Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta na turnirju serije WTA v Wuhanu izgubili dvoboj drugega kola ženskih dvojic.

Slovenska naveza se je pomerila z drugopostavljenima Tajvankama Hao-Ching Chan in Yung-Jan Chan, proti katerima je po 91 minutah izgubila s 6:3, 6:7 in 8:10.

Slovenki sta obetavno začeli dvoboj in v prvem nizu povedli s 4:1, do konca niza pa sta svojima nasprotnicama prepustili le še dve igri.

Srebotnikova in Klepačeva sta v drugem nizu vodili s 3:1 in bili le še tri igre oddaljeni od napredovanja, vendar pa se jima je zalomilo. Slovenski par je naprej izgubil dve zaporedni igri, nato pri vodstvu s 5:4 neuspešno serviral za zmago, kar se mu je maščevalo, saj je tajvanska naveza povsem zagospodarila na igrišču in po podaljšani igri izsilila odločilni tretji niz.

V zadnjem delu sta Tajvanki hitro prevzeli pobudo in dobili pet izmed prvih šestih iger, Slovenki sta se dvakrat približali le na igro (6:7, 8:9), vendar pa nista mogli preprečiti poraza.

Wuhan, drugo kolo ženskih dvojic (2,58 milijona ameriških dolarjev)

Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (Tvn/2) - Katarina Srebotnik/Andreja Klepač (Slo) 3:6, 7:6 (5), 10:8.