Tenis: Cuevas premagoval zgolj levičarje

Urugvajec Pablo Cuevas je zmagovalec teniškega turnirja v Rio de Janeiru, v Delray Beachu pa Američan Sam Querrey.

Objavljeno
22. februar 2016 10.06
A. V., STA
A. V., STA

Rio de Janeiro - Pablo Cuevas je v finalu Ria premagal Argentinca Guida Pella s 6:4, 6:7 in 6:4. Za Cuevasa, ki je v polfinalu izločil prvega zvezdnika turnirja Španca Rafaela Nadala, je to četrti naslov na turnirjih ATP. Hkrati tudi največji, saj doslej Urugvajec še ni zmagal na turnirjih serije 500. Za zmago je prejel tudi najvišji ček v karieri - dobrih 300.000 dolarjev.

Cuevas je v Riu prišel tudi do posebnega podviga, pri čemer so mu pomagali tudi tekmeci - na vseh petih dvobojih je namreč ugnala same levičarje, kar se je dogodilo prvič v zgodovini turnirjev serije ATP.

Kljub porazu je Rio zadovoljen zapustil tudi levoroki Pella, pred turnirjem 71. igralec na svetu. Z zmago, za katero je prejel 142.000 dolarjev, se bo na novi razpredelnici ATP povzpel do zanj rekordne uvrstitve. Napredoval bo tudi Cuevas; z 45. mesta na 27.

V ameriškem finalu na teniškem turnirju v Delray Beachu na Floridi z nagradnim skladom dobrega pol milijona dolarjev pa je Sam Querrey premagal Rajeeva Rama s 6:4, 7:6. Zanj je to osmi naslov na turneji ATP, a prvi po letu 2012. Ram, ki se bo na novi lestvici ATP povzpel do osebnega rekorda - pred turnirjem je bil 89., Querrey pa 61., je prvič v karieri izgubil finale turnirja ATP. Zmagal je v obeh prejšnjih.