Klepačeva in Srebotnikova v četrtfinalu Dohe, toda ločeno

Velenjska teniška igralka tekmuje v navezi z Američanko Abigail Spears, Primorka pa s Španko Mario Jose Martinez Sanchez.

Objavljeno
15. februar 2017 15.53
OI London
J. P.
J. P.

Doha - Slovenski tenis na ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 776.000 ameriških dolarjev v Dohi resda nima svojega zastopstva v konkurenci posameznic (prva nosilka je vodilna igralka sveta, Nemka Angelique Kerber), zato pa ima dve orožji v ognju med dvojicami, in obe sta že preskočili uvodni oviri ter se prebili v četrtfinale.

Mnogo lažje delo je imela Andreja Klepač v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, s katero nista imeli niti najmanjših težav v obračunu z Američanko Madison Brengle in Britanko Naomi Broady, od katerih sta bili po pičlih 49 minutah igre prepričljivo boljši s 6:1 in 6:2. Poraženki nista izkoristili nobene od dveh priložnosti za brejk, zmagovalki sta bili iz sedmih poskusov uspešni petkrat.

Več truda sta morali za napredovanje vložiti Velenjčanka Katarina Srebotnik in njena igralna partnerica, Američanka Abigail Spears. Četrti nosilki sta namreč odpor posebnih povabljenk, Tajvanke Chia-jung Chuang in Srbkinje Jelene Janković, strli šele po uri in 23 minutah igre s 6:0, 6:7 (2) in 10:6. Zmagovalki sta uvodoma zavezali kravato nasrotnicama, ki pa sta se še pravočasno prebudili in pokrbeli za razburljivejše nadaljevanje, v tretjem nizu še vodili s 5:4, nato pa dokončno kapitulirali. V četrtfinalu se bosta Katarina in Abigail udarili z nepostavljenima Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke