Tenis in nogomet z roko v roki, na Brdu tudi Thiem

V soboto ob 14. uri bosta nogometno znanje preverili slovenska in avstrijska teniška reprezentanca.

Objavljeno
22. november 2017 13.03
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju bo v soboto ob 14. uri gostil zanimiv nogometni dvoboj slovenskih in avstrijskih teniških igralcev, v katerem bo videti tudi udeleženca nedavnega zaključnega mastersa sezone in petega na svetovni lestvici Dominica Thiema. Vstop bo prost, izkupiček pa bo namenjen razvoju enega od obetavnih slovenskih igralcev. Gostitelji so sicer združeni v zasedbo FC Fantazisti, ki je od majske ustanovitve odigrala že okrog 20 dvobojev, najodmevnejši je bil obračun s hokejsko izbrano vrsto.

»Thiem, sicer navijač Chelseaja, je bržkone največji nogometni zanesenjak v teniškem svetu in je dogodek celo oglaševal na zaključnem mastersu sezone v Londonu,« je za STA pojasnil eden od pobudnikov ideje za slovensko ekipo Grega Žemlja, ki je pod enim dežnikom zbral še Blaža Kavčiča, Blaža Rolo, brata Aljaža in Andraža Bedeneta, Toma Kočevarja Dešmana, Žigo Janškovca ... Zdaj jih pravzaprav čaka povratni obračun z Avstrijci, s katerimi so se pred tedni na gostovanju razšli brez zmagovalca (1:1), nato pa izgubili po najstrožjih kaznih.

»Osnova je ljubezen do nogometa, s to ekipo povezujemo oba športa. Po drugi strani pa tovrstne dogodke vselej izkoristimo tudi za druženje, saj nas je malo in smo razkropljeni po vsej Sloveniji. Projekt je lepo uspel, v Avstriji prav tako, zato smo se dogovorili za tekme. Podobne projekte imajo tudi na Hrvaškem in v BiH, izzivov res ne manjka,« je še pristavil Žemlja. Treninge vodi Dušan Razboršek, nogometni trener in oče teniškega igralca Nika Razborška: »Projekt smo začeli letos in že lepo napredovali, zdaj že igramo zelo všečen nogomet. Je pa res, da če si dober športnik, imaš običajno smisel tudi za nogomet.«