Tenis: Karolina Pliškova že v polfinalu

Čehinja je na zaključnem mastersu sezone dobila prvi dve tekmi in se že prebila do polfinala, zmagala je tudi V. Williams. 

Objavljeno
24. oktober 2017 20.46
TENNIS-WTAFINALS/
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Singapur - Čehinja Karolina Pliškova in Američanka Venus Williams sta zmagali v drugem krogu bele skupine na finalnem turnirju WTA v Singapurju. Pliškova, tretja nosilka, je v drugi tekmi po vsega uri in dveh minutah nadigrala Španko Garbine Muguruzo in v dvoboju z drugo nosilko slavila s 6:2 in 6:2 ter se kot prva že uvrstila v polfinale.

Sedemintridesetletna Venus Williams, ki je peta nosilka, je v prvi maratonski tekmi s 7:5, 6:7 (3) in 7:5 premagala 17 let mlajšo Jeleno Ostapenko, sedmo postavljeno igralko iz Latvije. Izkoristila je drugo zaključno žogico in slavila po treh urah in 13 minutah izenačenega dvoboja.

Ostapenkova je v prvem krogu izgubila z Muguruzo, Venus Williams, zmagovalka finala WTA leta 2008, pa s Pliškovo. Ta je z drugem dvoboju z Marguzo gladko zmagala, kar kaže tudi sam zaključek. V drugem nizu je v osmi igri na servis tekmice po vodstvu s 40:0 izkoristila prvo zaključno žogico.

Na WTA finalu nastopa najboljših osem igralk na svetu. V rdeči skupini igrajo še Romunka Simona Halep, Francozinja Caroline Garcia, Ukrajinka Jelena Svitolina in Danka Caroline Wozniacki; slednja in prva s svetovne lestvice Halepova sta dobili uvodni partiji.

Izida:

Bela skupina, 2. krog:
Venus Williams (ZDA/5) - Jelena Ostapenko (Lat/7) 7:5, 6:7 (3), 7:5;
Karolina Pliškova (Češ/3) - Garbine Muguruza (Špa/2) 6:2, 6:2.