Simon previsoka ovira za Žemljo

Grega Žemlja je v tretjem kolu mastersa v Miamiju klonil proti Gillesu Simonu, ki je slavil zmago s 6:4 in 6:4.

Objavljeno
24. marec 2013 12.46
Posodobljeno
24. marec 2013 18.00
TENNIS/
D. O., M. Ž., Delo.si
D. O., M. Ž., Delo.si

Miami - Najboljši slovenski teniški igralec ta čas Grega Žemlja je imel lepo priložnost, da pride do najodmevnejšega rezultata v zgodovini slovenskega tenisa. V tretjem kolu turnirja serije masters v Miamiju se je 26-letni Kranjčan za uvrstitev v osmino finala pomeril z Gillesom Simonom. Zmaga bi mu prinesla rekordno visoko slovensko uvrstitev na lestvici ATP, toda načrte mu je prekrižal francoski tekmec.

Simon, ki na lestvici ATP zaseda visoko 13. mesto, je namreč po uri in 42 minutah igre slavil zmago s 6:4, 6:4. 53. igralec sveta ima očitno še naprej nekaj zdravstvenih težav, zaradi česar je tudi izpustil praktično celoten uvod v letošnjo sezono.

V uvodnem nizu nobeden od igralcev ni blestel, saj sta oba storila kopico nevsiljenih napak. Gilles si je že v tretji igri priigral dve brejk žogici, a se je Žemlja uspel ubraniti. V naslednji igri mu je odgovoril z enako mero, toda tudi Francoz se ni dal. V peti pa je enajsti nosilec vendarle uspel odvzeti servis Kranjčanu, ki pa mu je uspel rebrejk. V zaključku prvega niza je Gilles vendarle zlomil odpor Žemlje, ki je imel največ težav s svojim bekendom (6:4), najbolje ni deloval niti njegov prvi servis.

Tudi v drugem nizu je Gilles hitro izkoristil številne napake Žemlje in si v tretji igri priigral dve brejk žogici, a jih ni uspel izkoristiti. Po končani igri je Žemlja zaprosil za zdravniški premor, saj je čutil bolečine v desnem komolcu. Po vrnitvi na igrišče najboljši slovenski igralec še naprej ni našel pravega občutka in si hitro pridelal zaostanek s 5:2.

Še drugič na dvoboju je Žemlja zaprosil za krajši zdravniški »timeout«. Po oddihu se je uspel zbrati in dobil naslednji dve igri ter se povsem približal francoskemu tekmecu (5:4), ki je vztrajal pri svoji obrambni igri in čakal na napake Žemlje. Na svoj servis udarec je bil Francoz vednarle zanesljiv in se veselil napredovanja.

Đoković brez izgubljenega niza

Med igralci, ki so ponoči nastopili v tretjem kolu, je bil tudi prvi nosilec in branilec naslova Novak Đoković. Srbski tenisač se je pomeril z Indijcem Somdevom Devvarmanom in ga premagal s 6:2 in 6:4.

Naslednji nasprotnik prvopostavljenega Đokovića bo izkušeni petnajsti nosilec, 34-letni Nemec Tommy Haas. »Gre za zelo talentiranega igralca in enega izmed najboljših izkušenih na svetu, odlično se znajde na vseh teniških površinah. Danes sem si ogledal njegov dvoboj in dobro je igral v težkih vetrovnih pogojih, od njega vedno lahko pričakujemo, da bo dal vse od sebe,« je dejal Srb.

Pred Ferrerjem »tekaški« dvoboj

Mesto v osmini finala si je zagotovil tudi peti igralec sveta David Ferrer, ki je Italijana Fabia Fogninija ugnal s 6:1 in 7:5. 30-letni Španec se bo v osmini finala pomeril s Keijem Nišikorijem, ki je bil boljši od Xavierja Malisseja. »Čaka me težak dvoboj. Zadnjič sva se pomerila na OP Avstralije, ko sem slavil zmago po treh nizih, toda zavedam se, da bo to tekaški dvoboj,« je dejal Ferrer.

Erranijeva suvereno, napredovala tudi Šarapova

Ruska lepotica Marija Šarapova je včeraj igrala dvoboj tretjega kola ženskega dela turnirja. Tretja nosilka na dvoboju z rojakinjo Eleno Vesnino ni blestela, toda kljub temu je prišla do relativno lahke zmage s 6:4 in 6:2.

Bolj suverena je bila osmopostavljena Italijanka Sara Errani, ki je Romunko Simono Halep premagala s 6:1 in 6:0, v naslednjem kolu pa jo čaka obračun s Srbkinjo Ano Ivanović.

V tretjem kolu se je moralo posloviti kar nekaj nosilk, med drugimi Nemka Angelique Kerber (6.), ki jo je izločila Romunka Sorana Cirstea (28.), kot tudi Rusinja Nadja Petrova (11.), za katero je bila usodna Srbkinja Jelena Janković (22).

Izidi mastersa v Miamiju:

ATP, 3. kolo

Gilles Simon (Fra/11) - Grega Žemlja (Slo) 6:4, 6:4;

Tommy Haas (Nem/15) - Aleksander Dolgopolov (Ukr/19) 6:3, 6:2;

David Ferrer (Špa/3) - Fabio Fognini (Ita/32) 6:1, 7:5;

Kei Nišikori (Jap/13) - Xavier Malisse (Bel) 6:2, 7:5;

Novak Djoković (Srb/1) - Somdev Devvarman (Ind) 6:2, 6:4;

Janko Tipsarević (Srb/7) - Kevin Anderson (JAR/26) 4:6, 7:6 (5), 6:0;

Jurgen Melzer (Avt) - Tobias Kamke (Nem) 6:7 (3), 6:3, 6:4;

Albert Ramos (Špa) - James Blake (ZDA) 6:4, 2:6, 7:5.

 

WTA, 3. kolo

Jelena Janković (Srb/22) - Nadja Petrova (Rus/11) 7:6 (7), 6:4;

Alize Cornet (Fra/32) - Lauren Davis (ZDA) 2:6, 6:3, 6:2;

Sorana Cirstea (Rom/28) - Angelique Kerber (Nem/6) 6:4, 6:0;

Klara Zakopalova (Češ/21) - Marija Kirilenko (Rus/14) 6:2, 7:6 (4);

Marija Šarapova (Rus/3) - Elena Vesnina (Rus/29) 6:4, 6:2;

Roberta Vinci (Ita/15) - Carla Suarez Navarro (Špa/20) 5:7 6:4, 6:4;

Sara Errani (Ita/8) - Simona Halep (Rom) 6:1, 6:0;

Ana Ivanović (Srb/12) - Svetlana Kuznecova (Rus) 6:3, 6:3.