Watsonova osvojila turnir v Monterreyu

Britanka Heather Watson je bila v finalu turnirja WTA v Monterreyu po treh nizih boljša od Kristen Flipkens s 3:6, 6:2 in 6:3.

M. Ž.
pon, 07.03.2016, 09:01

Monterrey - Britanska tenisačica Heather Watson si je na turnirju serije WTA v Monterreyu priborila svojo tretjo lovoriko v karieri.

23-letna Britanka se je v finalu pomerila s 30-letno Belgijsko Kirsten Flipkens in jo po skoraj dveh urah igre premagala s 3:6, 6:2 in 6:3.

V uvodnem nizu je bila boljša Belgijka, ki je pri izidu 3:2 prvič odvzela servis nasprotnici in v naslednji igri podvojila prednost, niz pa je dobila s 6:3. V drugem se je razmerje moči povsem obrnilo na stran Watsonove, ki je povedla s 3:0 in v osmi igri izkoristila drugo zaključno žogico za zmago s 6:2.

Britanka je bila boljša tudi na začetku odločilnega niza in dobila prve tri igre, a ji je Flipkensova vrnila z enako mero in izenačila na 3:3. Ob koncu je bila bolj zbrana Watsonova, ki je v osmi igri izkoristila drugo break žogico in v deveti igri uspešno servirala za zmago na turnirju.

»Pred dvobojem sem bila živčna, saj Flipkensove še nisem premagala. Je igralka, proti kateri se moraš pošteno potruditi za zmago. Kirsten je v prvem nizu igrala brezhibno, jaz pa sem bila jezna nase. Morala sem ostati mirna in se truditi po najboljših močeh. Obožujem Mehiko. Ko sem bila mlajša, smo z družino redno prihajali sem za božič, zato sem zelo vesela, da sem zmagala na tem turnirju,« je povedala Watsonova, ki je pred tem zmagala še v Hobartu (2015) in Osaki (2012).

Monterrey, finale WTA (250.000 dolarjev)

Heather Watson (VB) - Kirsten Flipkens (Bel) 3:6, 6:2, 6:3.

Prijavi sovražni govor