Teniške novice: Williamsova odpovedala udeležbo na zaključnem turnirju, Kyrgios suspendiran za osem tednov

Američanka Serena Williams bo zaradi poškodbe rame izpustila zaključno dejanje sezone v Singapurju.

Objavljeno
17. oktober 2016 08.21
Posodobljeno
17. oktober 2016 08.37
TOPSHOT-TEN-US-OPEN-WILLIAMS-LARSSON
M. Ž.
M. Ž.

Los Angeles - Druga igralka sveta Serena Williams je prek družbenih omrežjih sporočila, da bo zaradi težav z ramo izpustila zaključni turnir sezone, ki bo med 23. in 30. oktobrom v Singapurju.

35-letna Američanka ima že dalj časa težave s poškodovano ramo, zaradi katere je nazadnje igrala na OP ZDA, zdaj pa bo poslušala nasvet zdravnikov in nadaljevala z okrevanjem.

»Veselila sem se nastopa v Singapurju, kjer bi igrala proti najboljšim tenisačicam na svetu. A na žalost sem od zdravnikov prejela slabo novico, da moram nadaljevati z zdravljenjem rame, tako da bom odsotna še nekaj tednov,« je dejala Williamsova.

Nekdanja številka ena je v svoji bogati karieri osvojila 71 kariernih lovorik, od tega 22 na turnirjih za veliki slam. V tej sezoni je nastopila na osmih turnirjih in si priborila dve lovoriki, zaradi slabših rezultatov pa se je morala po 186 zaporednih tednih posloviti od prvega mesta na jakostni lestvici WTA.

Na zaključni turnir so se zaenkrat uvrstile Nemka Angelique Kerber, Romunka Simona Halep, Poljakinja Agnieszka Radwanska, Čehinja Karolina Pliskova, Španka Garbine Muguruza, Američanka Madison Keys in Slovakinja Dominika Cibulkova.

Kyrgios suspendiran za osem tednov

Teniško združenje ATP je Avstralcu Nicku Kyrgiosu zavoljo obnašanja na turnirju v Šanghaju izreklo osemtedenski suspenz in kazen v višini 25.000 dolarjev.

Kyrgios se je v drugem kolu mastersa pomeril z Nemcem Mischo Zverevom in igral povsem brezvoljno. Tako je igrišče večkrat zapustil še pred koncem točke in žoge v visokem loku pošiljal čez mrežo, s čimer je olajšal delo nasprotniku, za nameček pa se je sprl z enim od gledalcev.

Avstralec si je zaradi tega s strani organizatorjev turnirja prislužil 16.500 dolarjev kazni, zdaj pa je ukrepala tudi ATP.

Nick Kyrgios je že objavil sporočilo za javnost, v katerem se je opravičil za svoje vedenje: »Za menoj je dolga sezona, v kateri sem se moral boriti s poškodbami in drugimi izzivi. Azijski del turneje je bil še posebej zahteven in naposled se je moje telo vdalo, tako fizično kot psihično. Za moje obnašanje ni opravičila in dobro se zavedam, da se moram opravičiti navijačem po vsem svetu, kot tudi organizatorjem turnirja v Šanghaju, ki odlično opravljajo svoje delo. Žal mi je, da se je moja sezona končala na tak način. Spoštujem odločitev ATP, ta čas bom izkoristil, da se izboljšam tako na igrišču kot izven njega. Žal mi je in veselim se povratka v letu 2017,« je pojasnil Avstralec, ki se bo na igrišča lahko vrnil po 15. januarju prihodnje leto.