Tokrat pa zares: Del Potro se vrača

Nekdanji četrti »lopar« sveta je napovedal vrnitev po treh operacijah levega in eni desnega zapestja.

Objavljeno
02. avgust 2015 18.17
afp TENNIS-GBR-WIMBLEDON
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Buenos Aires - Nekdanji četrti teniški igralec sveta, 26-letni Argentinec Juan Martin del Potro, je najavil skorajšnjo vrnitev v tekmovalno karavano. Nesrečnež, ki je strmoglavil že na 570. mesto svetovne jakostne lestvice, je po tretji operaciji levega zapestja, ki je bila potrebna, da bi lahko vnovič izvajal dvoročni backhand, že večkrat napovedal povratek, a ga nato vselej zamaknil, tokrat pa menda misli resno.

»Verjamem, da je najtežje obdobje v moji karieri mimo. Trpel sem, ker se nisem mogel ukvarjati s tem, v čemer najbolj uživam, in sem dvoboje lahko spremljal izključno prek malih zaslonov. Zdaj je drugače. Pred mano je nov začetek,« je poudaril Del Potro, ki je tudi iz pretekle kalvarije potegnil nekaj dobrega: »Verjetno sem imel na poti več ovir kot marsikdo drug, a jih je bilo treba preskočiti. Toda tudi po treh operacijah na levem in eni na desnem zapestju skušam zgolj doseči cilj, ki sem si ga zastavil.«

Pred novim začetkom se je Argentinec, sicer zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku leta 2009, odločil za prevetritev trenerskega štaba, ni pa se še odločil, kdo bo zamenjal Franca Davina, ki je dolga leta bdel nad njim.