Po poti Klepačeve tudi Srebotnikova

V 2. kolu turnirja WTA v Pekingu sta v konkurenci dvojic kratko potegnili tako Andreja Klepač kot Katarina Srebotnik.

Objavljeno
07. oktober 2015 11.42
*mdr* Slovenia Open 2010
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Peking - V drugem kolu močnega teniškega turnirja WTA v Pekingu se je v konkurenci dvojic poslovila Andreja Klepač. V navezi s Španko Laro Arruabarreno je morala namreč premoč priznati tretjima nosilkama, Avstralki Casey Dellacqua in Kazahstanki Jaroslavi Švedovi, ki sta bili po zgolj 56 minutah neenakovrednega dvoboja prepričljivo boljši s 6:1 in 6:2.

Prav nobenega dvoma ni bilo o zmagovalkah, razmerje sil pa najbolj zgovorno odraža izkoristek priložnosti za odvzem servisa tekmic. Obe kombinaciji sta imeli namreč po devet poskusov, a sta jih Casey in Jaroslava unovčili kar osem, poraženki pa eno samo, za nameček sta bili Avstralka in Kazahstanka kar tričetrtinsko uspešni v igri na svoj prvi začetni udarec. Zmagovalna naveza se bo zdaj v četrtfinalu pomerila z osmopostavljenima Čehinjama Andreo Hlavackovo in Lucie Hradecko.

Le nekaj ur pozneje je presenetljivo izpadla še Katarina Srebotnik, ki je bila v petopostavljenem paru s Francozinjo Caroline Garcia v osmini finala prešibka za kitajski posebni povabljenki Chen Liang in Yafan Wang, ki sta po uri in 26 minutah igre zmagali s 7:6 (3) in 6:3. Čeprav sta poraženki primazali tri ase in si ob tem nista privoščili niti ene dvojne napake, sta v drugem nizu zmogli en brejk manj od tekmic, kar je bilo zanju usodno.