Tsonga po Đokoviću, Murrayu in Dimitrovu še nad Federerja

V finalu teniškega mastersa v Torontu je Francoz Jo-Wilfried Tsonga s 7:5 in 7:6 (3) odpravil Švicarja Rogerja Federerja.

Objavljeno
10. avgust 2014 23.12
Posodobljeno
10. avgust 2014 23.12
Rogers Cup Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Toronto - Francoski teniški igralec Jo-Wilfried Tsonga, ki je tekmovalni teden še končal na 15. mestu svetovne jakostne lestvice ATP, že jutri pa bo napredoval na rob elitne deseterice, se je v velikem slogu veselil svoje druge lovorike na turnirjih iz serije masters. V Torontu (nagradni sklad 3.146.920 ameriških dolarjev) je namreč kot trinajsti nosilec v finalu po uri in 48 minutah igre s 7:5 in 7:6 (3) odpravil še drugopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja, proti kateremu je letos pokleknil v četrtfinalu mastersa v Monte Carlu, pred tremi leti pa tudi v finalu turnirja te ravni v Parizu.

Tsonga je na poti do finala rušil vse pred seboj. Najvišjo oviro, prvi lopar sveta Novaka Đokovića, je odpravil že v osmini finala, nato je pred njim padel osmi nosilec Andy Murray, v polfinalu pa še sedmopostavljeni Grigor Dimitrov. Proti Federerju si je edino priložnost za brejk v uvodnem nizu zagotovil prav v zadnji, dvanajsti igri, in jo tudi izkoristil. V drugem nizu tekmeca nista oddala niti ene igre na svoj začetni udarec, Francoz pa je dominiral v podaljšani igri, ko je po izenačenju na 3:3 osvojil štiri točke zapored in se veselil sladke zmage.

Montreal Radwanski

Na ženskem turnirju v Montrealu z nagradnim skladom 2,44 milijona dolarjev pa se je tretja nosilka Agnieszka Radwanska veselila prve turnirske zmage letos in štirinajste v karieri, potem ko je v finalu po 82 minutah igre s 6:4 in 6:2 gladko odpravila nepostavljeno Američanko Venus Williams, povsem iztrošeno po polfinalnem skalpu svoje višje rangirane sestre Serene. Petindvajsetletna Poljakinja, peta igralka sveta, je na celem turnirju oddala en sam niz - četrtfinalni tekmici Viktoriji Azarenka. Venus je v svojem 75. finalu na turnirjih WTA neuspešno lovila 46. zmago, nazadnje je s tekmicami opravila letos v Dubaju. V medsebojnih obračunih z Williamsovo zdaj Agnieszka vodi s 5:4.