Tudi Kavčič po poti Žemlje

Ljubljanski teniški igralec je v uvodnem kolu challengerja v ZDA pokleknil pred nižje rangiranim Frederikom Nielsenom.

Objavljeno
05. november 2015 08.26
ap/Britain Wimbledon Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Charlottesville - Očitno je dvoboj za obstanek v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala z Litvo slovenskim teniškim igralcem pobral toliko energije, da so bili te dni povsem neprepoznavni na turnirjih iz serije challenger. V nemškem Eckentalu je nenadejano že uvodoma na previsoko oviro naletel Grega Žemlja, ki ga sicer daje komolec, včeraj pa je šel po njegovih stopinjah še Blaž Kavčič v prvem kolu challengerja z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v ameriškem Charlottesvillu.

Ljubljančan, ki je imel vlogo sedmega nosilca, je moral namreč po dveh urah in 18 minutah s 3:6, 7:5 in 4:6 premoč priznati nepostavljenemu 32-letnemu danskemu veteranu Frederiku Nielsenu, ki je na svetovni jakostni lestvici kar 151 mest nižje (155/306). Ta se je štiri leta mlajšemu Črnučanu na najlepši možen način maščeval za gladek poraz (2:6, 4:6, 4:6) izpred treh let v dvoboju v okviru prve evro-afriške skupine Davisovega pokala.

Nielsen je bil precej uspešnejši pri deljenju asov (razmerje 7:3), prav tako je izkoristil eno priložnost za brejk več od tekmeca, ki je imel sicer na voljo dva poskusa več. Tako je Kavčič ostal brez novih točk za lestvico ATP (vseeno se mu v ponedeljek obeta rahlo napredovanje), v uteho mu je lahko 520 dolarjev denarne nagrade.