Tudi Srebotnikova med najboljšimi igralci ITF

Mednarodna teniška zveza (ITF) je za najboljša igralca v letu 2011 izbrala Novaka Đokovića in Petro Kvitovo.

Objavljeno
13. december 2011 11.44
Posodobljeno
13. december 2011 12.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Mednarodna teniška zveza (ITF) je izbrala in nagradila najboljše teniške igralce v tej sezoni. Med posamezniki sta to postala Srb Novak Đoković ter Čehinja Petra Kvitova, med dvojicami pa sta bili za njaboljšo žensko navezo izbrani slovenska igralka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke.

Đoković je v minuli sezoni osvojil OP Avstralije, Wimbledon in OP ZDA ter postal številka 1 moškega tenisa z razmerjem zmag in porazov 70:6. Tako nagrada zveze ITF prvič po letu 2003 ni pripadla Švicarju Rogerju Federerju ali Špancu Rafaelu Nadalu.

Kvitova si je medtem zmago priborila z osvojitvijo Wimbledona, z odličnimi nastopi v pokalu Fed, kjer je Češko popeljala do zmage, izjemno sezono pa končala na drugem mestu lestvice WTA.

Nagrade med ženskimi dvojicami sta se prvič veselili tudi Srebotnikova in Peschkejeva. Slovensko-češka naveza je v minuli sezoni osvojila šest turnirjev WTA, vključno z grand slamom v Wimbledonu, in končala sezono kot številka 1 na lestvici.

»Postati številka 1 je tako velik mejnik, ki ga dosežejo le redki športniki. Poleg tega sva s Kveto v Wimbledonu osvojili tudi prvi grand slam. Končati sezono kot najboljši v svojem športu je zame nekaj, na kar sem izjemno ponosna in vedno bom na sezono 2011 gledala z nasmehom na obrazu,« je po poročanju STA dejala slovenska teniška zvezdnica.

V moški konkurenci sta lovoriko najboljše dvojice še osmič v karieri odnesla Američana Bob in Mike Bryan. Zmagovalci bodo nagrade prejeli 5. junija prihodnje leto v Parizu na slovesni večerji med Roland Garrosom.