Turnir v Stuttgartu se za Federerja ni končal povsem po načrtih, Goffin odpovedal Wimbledon

Roger Federer je pripravljalni turnir v Stuttgartu po dolgem premoru zaključil že v osmini finala. 

Objavljeno
14. junij 2017 19.07
Posodobljeno
14. junij 2017 19.07
Germany Tennis Mercedes Cup
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Stuttgart -Nekdanji prvi teniški igralec sveta Roger Federer je na teniškem turnirju v Stuttgart (701.975 evrov nagradnega sklada) izpadel že v osmini finala. Prvega nosilca iz Švice je z 2:6, 7:6 (8) in 6:4 presenetljivo premagal 302. igralec sveta, 39-letni Nemec Tommy Haas, ki namerava ob koncu sezone končati športno pot.

Za Haasa, nekdanjega drugega igralca na računalniški lestvici ATP, ki dvoboja ni najbolje začel, saj je gladko izgubil prvi niz, na začetku drugega pa izgubil servis, je bila to četrta zmaga v 17. medsebojnem srečanju. Federer, ki v tretjem nizu ni izkoristil niti ene od sedmih priložnosti za odvzem servisa tekmecu, je izgubil šele drugi dvoboj v sezoni, tokrat pa je zaigral po trimesečnem premoru.

»Ko igraš proti dobremu prijatelju in tako vrhunskemu igralcu je vedno poseben dan. Vedno je veliko čustev. V drugem nizu sem rešil zaključno žogo za zmago tekmeca, kar me je sprostilo. Tudi sam sem šokiran po zmagi,« je dejal Haas. Federerju poraz sicer ne bo prišel do živega, vse moči je usmeril proti prihajajočem Wimbledonu, kjer bo meril na sam vrh. 

Goffin odpovedal Wimbledon

Belgijec David Goffin je odpovedal nastop na turnirju za grand slam v Wimbledonu zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknil v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije, ko se je nesrečno spotaknil ob ponjavo za prekrivanje igrišča v primeru dežja. Šestindvajsetletni 13. igralec sveta je bil v tej sezoni dvakrat v finalih turnirjev ATP.