Ultimat Šarapovi: brez pokala fed Rio odpade

Ruska zvezdnica je po porazu na OP Avstralije že napovedala, da znova ne bo nastopila za reprezentanco.

Objavljeno
26. januar 2016 17.51
Š. Ro.
Š. Ro.

Moskva - Prva ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je po porazu v četrtfinalu proti veliki tekmici Američanki Sereni Williams napovedala, da se odpravlja v domovino, kjer se bo pridružila izbran vrsti pred pokalom fed. A je svoj nastop zaradi bolečin v rokai postavila pod vprašaj

»V Moskvo bom potovala, bom del ekipe, toda najbrž ne bom igrala. Želim pozdraviti poškodbo podlahtnice, to mi je zdaj najbolj važno. Najbrž nekaj časa ne bom igrala niti na turnirjih,« je napovedala 28-letna Rusinja.

A je hitro dobila odgovor predsednika ruske teniške zveze Šamila Tarpiševa, ki ji je postavil ultimat,, da mora igrati za rusko reprezentanco v pokalu Fed, če želi nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. »Če Marija ne bo igrala proti Nizozemski in če bo Rusija ta dvoboj izgubila, se lahko poslovi od Ria. Pravila so jasna,« je dejal Tarpišev.

Rusija bi sicer morala dobiti dvoboj proti Nizozemski tudi brez svoje prve igralke, Svetlana Kuznjecova, Anastazija Pavljučenkova, Jekaterina Makarova sestavljajo dovolj močno ekipo za napredovanje.