Uspešen prvi korak Aljaža Bedeneta

Ljubljanski teniški igralec v uvodnem dvoboju kvalifikacij za OP ZDA boljši od Švicarja Yanna Martija.

Objavljeno
20. avgust 2014 10.40
cropix*Bedene Umag
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Medtem ko sta oba slovenska teniška predstavnika, Blaž Rola in Blaž Kavčič, na generalki pred odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku, močnem turnirju v Winston Salemu, hitro potegnila kratko, je Aljaž Bedene, naš tretji najvišje rangirani lopar na svetovni jakostni lestvici, uspešneje začel kvalifikacije zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam.

V uvodnem kolu je namreč brez težav, s 6:2 in 6:3, snel skalp Švicarju Yannu Martiju, ki na svetovni jakostni lestvici drži dvestoterico povsem za rep (Aljaž je 133.). Ljubljančan, sicer sedemnajsti nosilec kvalifikacij, je zmogel šest asov ob štirih dvojnih napakah in, neverjetno, na svoj prvi servis osvojil prav vse točke (23/23). Izkoristil je tri od sedmih priložnosti za brejk, medtem ko si ni Švicar priigral niti ene. Dvoboja je bilo konec po uri in dveh minutah igre.

Zdaj Bedeneta v drugem kolu kvalifikacij čaka 198. lopar sveta, Gruzijec Nikoloz Basilašvili. Sicer pa se skušata v glavni žreb turnirja skozi kvalifikacijsko sito prebiti še Tadeja Majerič in Nastja Kolar.