Utrujeni Murray zapustil Rim, Sereno Williams ustavila poškodba

Andy Murray je zaradi utrujenosti predal dvoboj osmine finala proti Davidu Goffinu. Srebotnikova uspešna med dvojicami.

Objavljeno
14. maj 2015 15.28
Posodobljeno
14. maj 2015 15.57
Italy Tennis Italian Open
M. Ž., J. P., Delo.si
M. Ž., J. P., Delo.si

Rim - Škotski tenisač Andy Murray je na mastersu v Rimu odpovedal današnji dvoboj osmine finala proti Belgijcu Davidu Goffinu, saj bi se rad spočil pred prihajajočim OP Francije, ki se bo začelo 24. maja.

Tretjepostavljeni Škot je bil v zadnjih dvanajstih dneh zelo aktiven in je odigral kar deset dvobojev, pri čemer je bil uspešen na vseh teh dvobojih in osvojil tudi dve turnirski lovoriki (München, Madrid). Zdaj je ta naporen ritem zahteval svoj davek in Murray se je odločil za umik s turnirja:

»Rad bi se opravičil, ker se umikam s turnirja. Po takšnih odločitvah se nikoli ne počutim dobro, toda moje telo potrebuje počitek, saj sem v zadnjih dvanajstih dneh igral deset dvobojev. Želel sem dokončati ta turnir, vendar se med ogrevanjem nisem počutil dobro. Upam, da se bom naslednje leto lahko vrnil v Rim in se bolje odrezal,« je sporočil Murray.

Goffin bo v četrtfinalu igral s Špancem Davidom Ferrerjem.

Nadal brez težav prek Isnerja, Bellucci namučil Đokovića

Četrtopostavljeni Španec Rafael Nadal si je zagotovil mesto v četrtfinalu, potem ko je po dveh nizih premagal Američana Johna Isnerja (6:4, 6:4). Španec je v 79 minutah izkoristil dve izmed šestih break priložnosti in serviral tri ase (Isner 7), razmerje točk je bilo 59:48. Nadal se bo v četrtfinalu pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

V četrtfinale je napredoval tudi prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, ki je šele po treh nizih premagal Brazilca Thomaza Belluccija (5:7, 6:2, 6:3), njegov naslednji nasprotnik pa bo petopostavljeni Japonec Kei Nišikori.

Sereno ustavila poškodba komolca

Prva igralka sveta, Američanka Serena Williams, je zaradi poškodbe desnega komolca morala predati obračun osmine finala proti rojakinji Christini McHale. Poškodba Serene Williams, ki je v Rimu branila lanski naslov, naj bi bila zelo resna, tako da naj bi bila pravočasno nared za nastop na OP Francije.

Srebotnikova ostaja v igri

Potem ko sta poškodovani Blaž Kavčič in Polona Hercog izpadla že v kvalifikacijah turnirja v Rimu, Andreja Klepač pa ni preskočila uvodne ovire med dvojicami, slovenske barve na tem turnirju zastopa le še Katarina Srebotnik. Zaenkrat uspešno. Potem ko je bila v prvem kolu dvojic prosta, je v drugem v navezi z desetletje mlajšo Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta drugi nosilki, ugnala nepostavljeni Casey Dellacqua in Jaroslavo Švedovo. Od avstralsko-kazahstanske kombinacije je bila po slabi uri in tri četrt boljša s 7:6 (6), 1:6 in 10:7.

Večina statističnih podatkov je bila na strani poraženk, predvsem po zaslugi gladko dobljenega drugega niza, medtem ko je šlo v prvem in tretjem za las, obakrat pa po željah Velenjčanke in Francozinje. Tako sta Dellaqua in Švedova izkoristili sedem od desetih priložnosti za brejk, Katarina in Caroline pa zgolj pet od trinajstih. Zdaj zmagovalki v četrtfinalu čakata nepostavljeni Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Poljakinja Alicja Rosolska.

Rezultati Rima (3,288 milijona evrov)

ATP, osmina finala

Rafael Nadal (Špa/4) : John Isner (ZDA/16) 6:4, 6:4;

David Goffin (Bel) : Andy Murray (VB/3) predaja

Stanislas Wawrinka (Švi/8) : Dominic Thiem (Avs) 7:6 (3), 6:4;

David Ferrer (Špa/7) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:1, 6:3;

Roger Federer (Švi/2) : Kevin Anderson (JAR/15) 6:3, 7:5;

Tomaš Berdych (Češ/6) : Fabio Fognini (Ita) 6:3, 3:6, 7:6 (2);

Novak Đoković (Srb/1) : Thomaz Bellucci (Bra) 5:7, 6:2, 6:3;

Kei Nishikori (Jap/5) : Viktor Troicki (Srb) 6:4, 6:3.

WTA, osmina finala

Christina McHale (ZDA) : Serena Williams (ZDA/1) brez boja;

Darja Gavrilova (Rus) : Timea Bacsinszky (Švi) 6:4, 7:6 (0);

Marija Šarapova (Rus/3) : Bojana Jovanovski (Srb) 6:3, 6:3;

Carla Suarez (Špa/10) : Eugenie Bouchard (Kan/6) 6:7 (2), 7:5, 7:6 (7);

Petra Kvitova (Češ/4) : Jelena Janković (Srb/16) 6:3, 6:2;

Alexandra Dulgheru (Rom) : Jekaterina Makarova (Rus/8) 6:4, 6:3;

Simona Halep (Rom/2) : Venus Williams (ZDA/14) 6:2, 6:1;

Viktorija Azarenka (Blr) : Irina Begu (Rom) 6:4, 5:7, 6:1.

WTA, drugo kolo dvojic

Katarina Srebotnik/Caroline Garcia (Slo/Fra/4) : Casey Dellacqua/Jaroslava Švedova (Avs/Kaz) 7:6 (6), 1:6, 10:7.