Kaja Juvan prek vseh treh ovir

Ljubljanska najstnica se je po treh kvalifikacijskih nastopih uvrstila na glavni turnir v Palermu, kjer pa je Polona Hercog v 1. kolu izgubila.
Fotografija: Naša obetavna teniška igralka Kaja Juvan se je na nadaljevanje sezone zelo resno pripravljala. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Naša obetavna teniška igralka Kaja Juvan se je na nadaljevanje sezone zelo resno pripravljala. FOTO: Jure Eržen/Delo

Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je prek kvalifikacijskih dvobojev uvrstila na prvi teniški turnir WTA po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa. Devetnajstletna Ljubljančanka je v tretjem krogu kvalifikacij v Palermu po uri in 43 minutah premagala sedem let starejšo Italijanko Martino Trevisan s 7:6 (8) in 6:1.

Pred tem je bila Juvanova v prvem krogu kvalifikacij boljša od Poljakinje Magdalene Frech z 2:6, 6:2 in 6:4, v drugem pa je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse z 2:6, 6:1 in 6:2.

Na teniškem turnirju na Siciliji, kjer se udeleženke potegujejo za dobrih 200.000 dolarjev nagradnega sklada, sta v glavnem žrebu neposredno uvrščeni Slovenki Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Prva je v uvodnem kolu ostala praznih rok, in sicer proti domači igralki Elisabetti Cocciaretto – 6:7 (1), 3:6 –, sicer krepko slabši na lestvici WTA (45. : 168.). Za Zidanškovo se bo turnir začel danes.

Preberite še:

Komentarji: