V igri le še Blaž Rola in Andreja Klepač

Blaž Rola že pospravil kovčke na teniškem turnirju v Winston Salemu, Polona Hercog in Katarina Srebotnik pa v New Havnu.

Objavljeno
18. avgust 2014 11.10
ap+China Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Raleigh - Slovenski teniški igralci na dveh močnih turnirjih onstran »luže« te dni ne žanjejo pretiranega uspeha. Na moškem turnirju v Winston Salemu z nagradnim skladom 598.260 ameriških dolarjev je Blaž Kavčič že izpadel, medtem ko Blaž Rola še ostaja v igri. Ptujčan se bo v današnjem dvoboju prvega kola pomeril z domačim kvalifikantom Waynom Odesnikom, ki je na svetovni jakostni lestvici skoraj sto mest nižje (88/180). Črnučan pa je že pospravil kovčke, potem ko je moral uvodoma priznati premoč nepostavljenemu Francozu Nicolasu Mahutu, ki je bil po 73 minutah igre boljši s 6:3 in 6:2, pa čeprav je na svetovni razpredelnici rangiran nižje od Kavčiča (93/104).

Na ženskem turnirju v New Havnu pa se je Polona Hercog poslovila že v kvalifikacijah. Potem ko je sprva opravila z desetopostavljeno Kitajko Jie Zheng (7:5, 6:4), je morala že v drugem kolu poklekniti pred prav tako nepostavljeno Italijanko Karin Knapp, ki je bila po zgolj uri igre boljša s 6:2 in 6:1. Triindvajsetletnica iz Kamnice pri Mariboru je tako izgubila še v drugem medsebojnem obračunu letos, Knappova jo je ugnala tudi že v osmini finala Nürnberga.

Med dvojicami sta si v prvem kolu na nasprotni strani mreže stali Slovenki, Andreja Klepač pa je bila v navezi s Španko Silvio Soler-Espinosa nepričakovano, s 7:6 (2) in 6:4, uspešnejša od drugopostavljenih Katarine Srebotnik in Čehinje Kvete Peschke. Zdaj zmagovalki v četrtfinalu čakata bodisi Gruzijka Oksana Kalašnikova in Poljakinja Alicja Rosolska bodisi Avstralka Casey Dellacqua in Švicarka Stefanie Vögele.