V Jokohami padel še tretji slovenski »lopar«

Na challengerju na Japonskem se je v kvalifikacijah poslovil Blaž Rola, v uvodnem kolu Grega Žemlja in v drugem Blaž Kavčič.

Objavljeno
01. marec 2017 13.38
regent tenis
J. P.
J. P.

Jokohama - Tri stopničke teniškega turnirja iz serije challenger z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v Jokohami, trije porazi slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci! Prvi se je moral že v kvalifikacijah posloviti prvopostavljeni Ptujčan Blaž Rola, ki je moral po dveh gladkih zmagah brez oddanega niza v zadnjem dvoboju premoč priznati Južnokorejcu Soon-woo Kwonu, ki je bil po 72 mintutah boljši s 6:4 in 6:4. Šlo je sicer za obračun domala sosedov na lestvici (299/301).

V glavnem delu turnirja je že uvodoma izpadel tudi peti nosilec Grega Žemlja, ki ni imel niti najmanjših možnosti proti 20-letnemu avstralskemu kvalifikantu Blaku Mottu, ki je za suvereno zmago s 6:2 in 6:3 potreboval celo manj kot uro. Oba nasprotnika sta si priigrala po tri priložnosti za brejk, le da je zmagovalec izkoristil vse, poraženec niti ene. Se je pa v prvem kolu zmage veselil Blaž Kavčič, ki je po slabšem začetku le strl odpor v Jajcu rojenega Avstralca Marinka Matoševića, ki ga je po dveh urah ugnal s 4:6, 6:0 in 6:4.

Tako se je Ljubljančan veselil še druge zmage v medsebojnih obračunih, prvo je vpisal že pred davnimi trinajstimi leti. Zato pa se mu je zataknilo v drugem kolu Jokohame, ko je bil prekratek za sedmopostavljenega Kitajca Ze Zhanga, ki se je po natanko stotih minutah razmeroma izenačene igre veselil zmage s 6:4 in 7:6 (5), predvsem na račun kar desetih asov, Kavčič je zmogel le štiri. To je bil njun četrti medsebojni dvoboj na challengerjih na azijskih tleh, v prvih dveh (v letih 2010 in 2013) je bil brez oddanega niza uspešnejši Slovenec, medtem ko se je Zhang do zmage dokopal po predlanskem Guangzhouju.