V Kranjski Gori sklepne priprave na 55. pokal Vitranc

Alpski smučarji se bodo med 4. in 6. marcem v Kranjski Gori merili na tekmah za pokal Vitranc. V petek brezplačen vstop na veleslalom.

Objavljeno
26. februar 2016 13.37
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Ljubljana - V Kranjski Gori potekajo sklepne priprave za 55. izvedbo tekmovanja za pokal Vitranc. Alpski smučarji bodo imeli na strmini pod Vitrancem še dodatno priložnost, tekmovanje za svetovni pokal se bo začelo dan prej kot ponavadi. Nadomeščali bodo odpadli veleslalom iz Garmischa, tako da bo smučarski praznik trajal tri dni, od 4. do 6. marca.

Norveški smučarski as Henrik Kristoffersen je lani v Kranjski Gori slavil v slalomu, francoski adut Alexis Pinturault pa v veleslalomu. Kranjska Gora bo zadnja postaja karavane alpskih smučarjev v tehničnih disciplinah ter zadnja priložnost za zagotovitev vstopnice za zadnje dejanje sezone. Po Vitrancu sledi le še Kvitfjell s smukom in superveleslalom ter konec sezone s finalnimi tekmami v St. Moritzu.

Sočasno s Kranjsko Goro bosta v Jasni na Slovaškem veleslalom in slalom alpskih smučark, teden kasneje v Lenzerheideju pa še ženski superveleslalom in alpska kombinacija.

Snežna kontrola FIS bo v soboto

Letošnja nenavadno topla in s snežnimi padavinami zelo skopa zima je prizadevnim kranjskogorskim prirediteljem tekem za smučarski svetovni pokal pobrala precej več moči kot ponavadi in povzročila nekaj dodatnega stresa. Priprava tekmovalne proge v Podkorenu že dolgo ni bila tako nezanesljiva, vendar pa bodo izkušene ekipe na terenu pod vodstvom vodje tekmovanja Aleša Vidica poskrbele za nov čudež v boju z naravo.

»Snežna kontrola bo v soboto. Monsunskega dežja, ki bi načel progo, zanesljivo ne bo,« je bil optimističen generalni sekretar organizacijskega odbora pokala Vitranc Srečko Medven. Organizatorji pričakujejo, da jim bo v tednu pred začetkom tekmovanja vreme vendarle naklonjeno s temperaturami pod lediščem, da bo podlaga takšna, kot si želijo, zbita in dovolj trda za dva veleslaloma in slalom.

Teren bo namreč moral zdržati še eno tekmo več, odpadli veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna, zato so zaradi šolskih počitnic, vremenskih pogojev in priprave proge tik pred tekmama brez treninga na tekmovalnem poligonu v Podkorenu ostali člani slovenske moške smučarske reprezentance, prav tako ne bo prostega treninga tik pred tekmovanjem. V Kranjski Gori so dolgo tehtali odločitev, ali sprejeti dodatno tekmo ali ne. Finančnega plusa si zaradi še ene tekme ne obetajo, prireditelje bo dodatna tekma stala približno 310.000 evrov. A zaradi razlogov ugleda in prestiža in dobrega imena se tekmovanju niso mogli odreči.

Prost vstop na petkov veleslalom

Vstop na petkov veleslalom bo prost, kar pomeni, da bodo ljubitelji alpskega smučanja lahko v živo brezplačno spremljali vse največje zvezdnike tega športa. Sicer pa bodo odrasli za vstopnico za ogled sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma s stojišča odšteli 10 evrov, za ogled s tribune pa 25 evrov. Vstopnice so naprodaj na vseh prodajnih mestih in spletnem portalu družbe Eventim ter na vseh bencinskih servisih družbe Petrol po Sloveniji in na Hrvaškem. Na dan tekmovanja je možno vstopnice kupiti na vhodu v ciljno areno.

Na voljo bodo tudi posebni VIP paketi po 150 evrov, posebnih popustov bodo deležni študentje in dijaki, člani navijaških in organiziranih skupin ter Petrolovega kluba, otroci do napolnjenega desetega leta starosti pa bodo imeli v spremstvu staršev brezplačen vstop.

Prireditelji poskrbeli za zabavni program

Kot običajno dogodek dogodek ni usmerjen le ozko v tekmovanje, temveč so pripravili tudi zabavne vsebine. Uvod v pokal Vitranc bo petkov muzikal Mamma mia z začetkom ob 19.30 v dvorani Vitranc, v soboto pa z začetkom ob 17. uri pripravljajo zabavni program Q-MaxParty s prostim vstopom, s pihalnim orkestrom iz Krškega ter nato od 18. ure s pravim rokovskim vložkom skupin Mi2 in Dan D ter disko zaključkom DJ Pera, vmes bo na prireditvenem prostoru pred dvorano Vitranc javno žrebanje startnih številk za nedeljski slalom z začetkom ob 19.30, pred tem bo še podelitev veleslalomskih pokalov.

Uvod v današnjo novinarsko konferenco v Ljubljani je bil podpis pogodbe o novem, petletnem sponzorskem sodelovanju med pokalom Vitranc in družbo Petrol do leta 2020.