V Madridu izpadli Serena in Marija, v finale Kuznjecova in Kvitova

V Madridu je Marijo Šarapovo s 6:2 in 6:4 premagala Svetlana Kuznjecova, Sereno Williams pa Petra Kvitova s 6:2 in 6:3.

Objavljeno
08. maj 2015 16.02
TENNIS-MADRID/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - V velikem finalu turnirja v Madridu se bosta jutri pomerili Čehinja Petra Kvitova in Rusinja Svetlana Kuznjecova. Teniški navdušenci bi si sicer najbrž bolj želeli dvoboja teniških zvezdnic Rusinje Marije Šarapove in Američanke Serene Williams, a obe sta klonili pred zadnjo oviro.

Šarapovo je kot branilko naslova v Madridu izločila rojakinja Kuznjecova s 6:2 in 6:4. Že začela je slabo, Kuznjecova je bila odlična ob osnovni črti in hitro prišla do dveh breakov in zmage v prvem nizu. Šarapova očitno še vedno ni v najboljši formi, saj je imela veliko težav že s Francozinjo Caroline Garcia in Danko Caroline Wozniacki ter proti obema odigrala tri nize. V drugem nizu bi lahko sicer nasprotnici odvzela servis, a ji je spodletelo, Kuznjecova pa je odgovorila z novim breakom in zmagala.

»Dobro sem servirala in se borila za točke. Uživam v igri in zelo sem vesela finala,« je povedala nekdanja zmagovalka OP ZDA in Roland Garrosa, ki pa kot 29. igralka sveta ne najde več nekdanje forme.

V finalu se bo pomerila z zmagovalko Madrida iz leta 2011 Kvitovo, ki ji je le uspelo ugnati Williamsovo. Zmagala je prepričljivo s 6:2 in 6:3. Čehinja je tako končala niz kar 27 zaporednih zmag Američanke, ki ni izgubila že vse od oktobra, v Madridu pa slavila v letih 2012 in 2013. Prvi niz je Čehinja dobila gladko, trikrat odvzela servis nasprotnici. Serena se je nekoliko bolje upirala v drugem nizu, a nikakor ni našla pravega ritma in morala priznati premoč nasprotnici.