V Mariboru bo odločitev padla jutri

Teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta nepričakovano izgubila obračun dvojic v Davisovem pokalu proti Monaku.

Objavljeno
04. februar 2017 18.21
DAVIS CUP 2017
A. V., STA
A. V., STA
Maribor - Slovenija bo skušala dvoboj, v katerem je nesporna favoritinja, odločiti sebi v prid v nedeljo, ko bosta na sporedu še dva dvoboja posameznikov. Ob 15. uri se bosta v dvorani ŽTK Maribor predstavila Grega Žemlja in Lucas Catarina, nato pa še Blaž Kavčič ter Romain Arneodo.

Glede na uvrstitve na lestvici ATP - Slovenca sta 700 do 800 mest višjeuvrščena - vprašanja o tem ne bi smelo biti, a kot opozarja Blaž Kavčič, papir prenese marsikaj, dogajanje na igrišču pa je lahko povsem drugačno. "Dejstvo je, da so igralci Monaka precej boljši, kot bi lahko sodili po uvrstitvah na lestvici ATP. Igro parov sta odigrala zelo dobro, tako da nisva imela nobenih možnosti za zmago," je dejal Kavčič.

Najizkušenejša slovenska igralca v Davisovem pokala sta bila enotna, da je bila to njuna najslabša predstava, odkar igrata skupaj. "V prvi igri dvoboja sva imela tri žoge za odvzem servisa, nisva jih izkoristila, nato pa do konca 'matcha' nisva več imela 'break' žoge. Tako pač ne moreš zmagati," je povedal Kavčič in dodal: "Zavedati se moramo, da nas v nedeljo čaka naporen dan. Če se ne bomo zbrali in odigrali tako, kot znamo, se lahko zgodi marsikaj."

Kapetan Blaž Trupej bo skušal oba slovenska igralca čim bolje pripraviti na odločilni dan. "Veliko ne morem storiti. Vendarle sta oba stara 30 let, imata dovolj izkušenj in znata igrati dober tenis. Morala se bosta zbrati in opraviti nalogo," je dejal Trupej.

Zmagovalec dvoboja se bo v drugem krogu druge evroafriške skupine pomeril z Južnoafriško republiko. Če bo to Slovenija, bo dvoboj od 7. do 9. aprila na jugu Afrike.

Slovenija - Monako 2:1
- petek, 3. 2.
Blaž Kavčič - Lucas Catarina 6:4, 2:6, 6:2, 6:4
Grega Žemlja - Romain Arneodo 6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:4

- sobota, 4. 2.:
Grega Žemlja/Blaž Kavčič - Benjamin Balleret/Romain Arneodo 2:6, 4:6, 3:6

- nedelja, 5. 2.:
Grega Žemlja - Lucas Catarina
Blaž Kavčič - Romain Arneodo