V polfinalu Indian Wellsa epski dvoboj Đokovića in Nadala

Srbski teniški zvezdnik je v četrtfinalu odpravil Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, Španec pa Japonca Keija Nišikorija.

Objavljeno
19. marec 2016 05.59
Posodobljeno
19. marec 2016 05.59
SPO-TEN-WTA-2016-BNP-PARIBAS-OPEN---DAY-12
J. P.
J. P.

Indian Wells - Polfinale močnega turnirja ATP v Indian Wellsu bo postregel z velikim dvobojem večnih tekmecev Novaka Đokovića in Rafaela Nadala, ki sta bila v četrtfinalu uspešna brez izgubljenega niza. Lažje delo je imel četrtopostavljeni Španec, ki je soseda na svetovni jakostni lestvici, Japonca Keija Nišikorija, odpravil po uri in 33 minutah s 6:4 in 6:3, s čimer se je v devetem medsebojnem obračunu dokopal do že osme zmage. Le na lanskem mastersu v Kanadi je bil Kei v četrtfinalu prepričljivejši s 6:2 in 6:4. Nadal je tokrat izkoristil štiri od sedmih žogic za brejk, Nišikori zgolj dve od osmih, kar je prevesilo tehtnico na Rafovo stran.

Nekoliko bolj se je moral za preboj v polfinale namučiti prvopostavljeni Srb, saj mu je sedmi nosilec, Francoz Jo-Wilfried Tsonga, oba niza oddal šele po podaljšani igri. Dvoboj se je z Noletovo zmago s 7:6 (2) in 7:6 (2) razpletel šele po dveh urah in šestih minutah izenačene igre, v kateri sta se oba tekmeca dokopala do dveh brejkov, le da je zmagovalec za to potreboval kar osem priložnosti, poraženec zgolj dve. Đoković se je v 22. medsebojnem dvoboju veselil petnajste zmage, Tsonga je bil v zadnjih dvanajstih poskusih uspešnejši enkrat samkrat - predlani z gladkih 6:2 in 6:2 v osmini finala mastersa v Kanadi.

Epski dvoboj Đokovića in Nadala se v zadnjem obdobju resda počasi preveša na strani Srba (zdaj vodi v zmagah s 24:23), ki je bil prepričljivejši v zadnjih petih poskusih in v kar devetih od desetih obračunov. Špančeva zadnja zmaga sega v finale predlanskega Roland Garrosa, »Nole« je statistično precej boljši tudi na trdi podlagi (17:7). To bo njun že četrti derbi v Indian Wellsu, trenutni prvi igralec sveta je bil doslej uspešen dvakrat, Rafa enkrat. Trenutno je predlanski in lanski zmagovalec Đoković izenačen s Švicarjem Rogerjem Federerjem po številu naslovov na tem turnirju - oba sta vpisala po štiri -, pet jih ni doslej osvojil še nihče.

INDIAN WELLS

Moški, četrtfinale

Rafael Nadal (Špa, 4) : Kei Nišikori (Jap, 5) 6:4, 6:3
Novak Đoković (Srb, 1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 7) 7:6 (2), 7:6 (2)

Ženske, polfinale

Serena Williams (ZDA, 1) : Agnieszka Radwanska (Pol, 3) 6:4, 7:6 (1)
Viktorija Azarenka (Blr, 13) : Karolina Pliškova (Češ, 18) 7:6 (1), 1:6, 6:2