V prvem nastopu kot št. 1 poravnala stari račun

Na ženskem teniškem mastersu do zmag v rdeči skupini Simona Halep in Caroline Wozniacki.

Objavljeno
24. oktober 2017 01.32
Saša Verčič
Saša Verčič
Singapur – Simona Halep je dolgo lovila prvo mesto na svetovni teniški lestvici, nekajkrat ostala le korak prekratka, dokler se ni na svojem zadnjem turnirju pred mastersom le prebila na vrh. A tedaj dosežka ni zmogla kronati z lovoriko, saj jo je v finalu Pekinga ugnala Caroline Garcia. Včeraj je v svojem prvem nastopu kot št. 1 ta račun poravnala.

Simona Halep se je zavedala, da njen prvi dvoboj v vlogi prve igralke sveta ne bo lahek. Poleg tega, da ta status prinaša dodatne obremenitve, je bila njena prva tekmica v rdeči skupini sklepnega turnirja v Singapurju Caroline Garcia, ki si je nastop na mastersu v zadnjem hipu zagotovila z izjemnim finišem sezone, nizom 11 dobljenih dvobojev in prvim dvojčkom Wuhan-Peking na turneji WTA. A če je bila Francozinja v začetku meseca boljša v dveh nizih, je bilo tokrat razmerje moči povsem drugačno, Halepova je bila tista, ki je bila vseskozi v prednosti, predvsem pa je prevladovala v drugem nizu in na koncu zasluženo zmagala s 6:4, 6:2.

»Proti Caroline je zelo težko igrati, a vedela sem, kaj lahko pričakujem, saj sva se pomerili pred dvema tednoma. Danes je bilo še posebej pomembno moje delo nog, ki je bilo zares odlično. Res sem vesela, da sem na prvem turnirju, na katerem nastopam kot prva igralka sveta, dobila prvi dvoboj. Uživala sem vsak trenutek na igrišču. Lepo je, da imam možnosti, da tudi leto končam na 1. mestu lestvice WTA, a to ta čas ni najpomembnejše, veliko bolj se osredotočam na zmage v posameznih dvobojih,« je po sladki zmagi dejala Halepova, ki uživa v svoji novi vlogi.

»Še nikdar se nisem tako dobro počutila, bila tako srečna. To je moje najboljše leto, po vseh težkih trenutkih sem se vrnila močnejša in tega ne bom pozabila,« pravi Romunka, ki je včeraj iz boja za končno št. 1 izločila Jeleno Ostapenko, tako da v igri ostaja šest igralk.

Precej bolj presenetljivo se je razpletel drugi dvoboj v rdeči skupini med Caroline Wozniacki in Jelino Svitolino, torej igralkama, ki sta v tej sezoni dobili največ dvobojev, prva 56 (ob 20 porazih), iztržek druge je bil pred Singapurjem 52:12. Ker je Svitolina dobila vse tri dosedanje medsebojne partije, je seveda veljala za favoritinjo. A četudi je bila letos od Danke dvakrat boljša v finalih turnirjev, torej zelo pomembnih tekmah, je bil očitno premierni nastop na mastersu zanjo preveč in osvojila je zgolj dve igri (2:6, 0:6). »Igrala sem izjemno dobro. Želela sem najti pravo razmerje med napadalno in obrambno igro in uspelo mi je,« je ocenila Wozniackijeva, ki je zmago slavila po le 58 minutah igre.

Danes bosta na sporedu dvoboja v beli skupini, v kateri bi lahko padli prvi odločitvi o polfinalistki in igralki, ki bo ostala brez možnosti za napredovanje. Najprej se bosta pomerili Venus Williams in Jelena Ostapenko, nato pa Garbiñe Muguruza in Karolina Pliškova. S. V.