V zadnjem letošnjem finalu Venus Williams in Caro Wozniacki

Američanka je ustavila nalet Francozinje Caroline Garcia, Danka pa je izločila tretjepostavljeno Karolino Pliškovo.

Objavljeno
28. oktober 2017 21.32
TENNIS-WTAFINALS/
J. P.
J. P.

Singapur - Finalistki zaključnega kar 7 milijonov ameriških dolarjev vrednega zaključnega mastersa teniške sezone WTA v Singapurju sta peta in šesta nosilka, Venus Williams in Caroline Wozniacki. Prekaljena 37-letna Američanka je vendarle zaustavila nepričakovan nalet najnižje rangirane udeleženke, Francozinje Caroline Garcia, nekdanje soigralke Katarine Srebotnik v dvojicah, in jo kljub slabšemu začetku po skoraj natanko dveh urah in pol odpravila s 6:7 (3), 6:2 in 6:3.

Venus, ki je kot edina med polfinalistkami že zmagala na zaključnem turnirju sezone (leta 2008), je - pozor - ubranila kar dvanajst (!) od trinajstih tekmičinih priložnosti za brejk, sama pa je bila iz devetih poskusov uspešna štirikrat. Igralki, ki ju loči kar trinajst pomladi, sta si sicer na nasprotnih straneh mreže stali prvič po treh letih, v letu 2014 sta v medsebojnih obračunih zmagali vsaka po enkrat. Starejša od sester Williams bo v primeru finalne zmage v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici napredovala za eno mesto, na četrto. 

Venus Williams je nauničljiva. Foto: Roslan Rahman/AFP.


Pliškova zapravila prednost 5:3

V bitki za laskavo trofejo se bo torej pomerila z Danko poljskega porekla Wozniackijevo, ki je potrebovala manj časa, da je strla polfinalni oreh, po treh minutah manj kot dveh urah je bila s 7:6 (9) in 6:3 uspešnejša od najvišje rangirane polfinalistke, tretjepostavljene Čehinje Karoline Pliškove. Bolj izenačen je bil uvodni niz, v katerem je poraženka že vodila s 5:3 in imela začetni udarec, na katerega pa ni osvojila niti točke. S tem je vrnila tekmico v igro in prevesila tehtnico na njeno stran. Caro je v devetem medsebojnem dvoboju zmagala šestič, letos sta se dekleti pomerili že šestič in sta zdaj rezultatsko poravnani.

V konkurenci dvojic sta favorizirani navezi izpadli v polfinalu. Od prvih nosilk, Tajvanke Yung-jan Chan in Švicarke Martine Hingis, ki je napovedala (vnovično) upokojitev, sta bili s 6:4 in 7:6 (5) boljši Madžarka Timea Babos in Čehinja Andrea Hlavačkova, ki sta stopničko prej izločili tudi že edino slovensko zastopnico na mastersu Andrejo Klepač v paru s Španko Mario Jose martinez Sanchez. Drugopostavljeni Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina pa sta s 4:6 in 3:6 pokleknili pred Nizozemko Kiki Bertens in Švedinjo Johanno Larsson, ki ju ni bilo med nosilkami. Finalna obračuna bosta jutri.