Wawrinka brez dela, v četrtfinalu tudi Nadal

Stanislas Wawrinka je po 45 minutah napredoval v osmino finala mastersa v Monte Carlu, nato pa brez boja v četrtfinale.

Objavljeno
17. april 2014 13.36
Posodobljeno
17. april 2014 13.36
TENNIS-MEN/MONTE CARLO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Monte Carlo - Na mastersu ATP v Monte Carlu je tretji nosilec Švicar Stanislas Wawrinka po hitrem postopku napredoval v četrtfinale. Njegov nasprotnik v osmini finala Španec Nicolas Almagro je namreč dvoboj zaradi poškodbe stopala predal. Pred tem se v 2. kolu ni namučil niti s Hrvatom Marinom Čilićem, ki ga je premagal po vsega 45 minutah.

Zmagovalca OP Avstralije zdaj čaka Kanadčan Miloš Raonić, ki je napredoval po zmagi nad 11. nosilcem Špancem Tommyjem Robredom s 6:4 in 6:3. Wawrinka je dobil oba zadnja medsebojna srečanja na trdi podlagi.

Med najboljšo osmerico je napredoval tudi prvi nosilec Rafael Nadal, ki je Italijana Andreasa Seppija premagal s 6:1 in 6:3, s čimer je dosegel svojo 300. zmago na peščeni podlagi. Kazalo je, da bo Španec ekspresno dokončal delo, a mu je Seppi zagodel v šesti igri drugega niza, ko mu je odvzel servis. Vseeno je osemkratni zmagovalec mastersa v Monte Carlu brez težav zaključil dvoboj in se uvrstil v četrtfinale.

»Mislim, da sem danes nastopil bolje kot včeraj, dobro sem spreminjal sem in igral s pravo intenzivnostjo. V drugem nizu sem pri izidu 4:1 želel spočiti svoje noge, sledilo je nekaj napak in padec v moji igri, vendar sem na srečo hitro odvzel servis nasprotniku,« je o tekmi povedal Nadal.

Prvi igralec sveta se bo v četrtfinalu srečal z rojakom Davidom Ferrerjem, proti katerem je izgubil le 5 izmed 26 medsebojnih dvobojev.

Za svoj 28. rojstni dan si je uvrstitev v četrtfinale priigral Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je dobil dvoboj z Italijanom Fabiom Fogninijem s 5:7, 6:3 in 6:0. Italijan je dobil prvi niz, nato pa v drugem močno padel, v tretjem pa povsem pogorel in osvojil le štiri točke.

Đokovićeva lekcija Busti, slovo Berdycha

Branilec naslova Novak Đoković se je v osmini finala pomeril s Špancem Pablom Carrenom Busto in ga premagal s 6:0 in 6:1.

Španski tenisač, ki na lestvici ATP zaseda 62. mesto, je svojo edino igro dobil v 10. igri drugega niza, ko je znižal na 1:3, kar je pospremil z dvignjenima rokama in si hkrati prislužil tudi aplavz gledalcev. Srb je nato dobil nadaljne tri igre in se suvereno uvrstil v četrtfinale.

Đokovićev naslednji nasprotnik bo Španec Guillermo Garcia-Lopez, ki je po treh nizih premagal petopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha (4:6, 6:3, 6:1).

 

Monte Carlo, osmin finala ATP (2,884 milijona evrov)

Stanislas Wawrinka (Švi/3) - Nicolas Almagro (Špa/15) b.b.;

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Fabio Fognini (Ita/10) 5:7, 6:3, 6:0;

Milos Raonic (Kan/8) - Tommy Robredo (Špa/11) 6:4, 6:3;

Rafael Nadal (Špa/1) - Andreas Seppi (Ita) 6:1, 6:3;

David Ferrer (Špa/6) - Grigor Dimitrov (Bol/12) 6:4, 6:2;

Roger Federer (Švi/4) - Lukaš Rosol (Češ) 6:4, 6:1;

Novak Đoković (Srb/2) - Pablo Carreno Busta (Špa) 6:0, 6:1;

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Tomaš Berdych (Češ/5) 4:6, 6:3, 6:1.