Wawrinka po New Yorku pred novo lovoriko

V finalu turnirja v St. Peterburgu se bosta pomerila Stan Wawrinka in Alexander Zverov, ki je izločil Tomaša Berdycha.

Objavljeno
24. september 2016 20.51
Russia Tennis Open
Š. Ro.
Š. Ro.

Sankt Peterburg - Po osvojenem naslovu na OP ZDA se je Švicar Stan Wawrinka na igrišča vrnil v St. Peterburgu. Za svojo prvo lovoriko na tem turnirju se bo v jutrišnjem finalu pomeril z 19-letnim Nemcem Alexandrom Zverovim. Švicar ima tako lepo lepo priložnost, da dobi še 12. zaporedni finale.

Wawrinka je bil s 7:6 (8) in 6:2 premagal Španca Roberta Bautista Aguta, Zverev pa je za tretji finale v karieri s 6:4 in 6:4 ugnal Čeha Tomaša Berdycha.

Tretji na svetovni teniški lestvici je za Španca potreboval uro in 50 minut, v dvoboju pa nanizal kar 31 neizsiljenih napak. Po uri in 15 minutah je v podaljšani igri dobil prvi niz, v drugem se mu je vendarle odprlo in odvihral je do zmage. »V vsakem dvoboju skušam zmagati, finale je zato lep dosežek. Za menoj je težak dvoboj in vesel sem, da sem se dobro boril in našel rešitev,« je povedal Wawrinka.

Za naslov na teniškem turnirju ATP v francoskem Metzu pa se bosta v nedeljo pomerila mlada 23-letni Avstrijec Dominic Thiem in 22-letni Francoz Lucas Pouille. Prvopostavljeni Thiem je v treh nizih s 4:6, 7:4 in 6:3 ugnal Francoza Gillesa Simona, Pouille pa je bil v dveh nizih s 7:6 (6) in 6:1 boljši od drugopostavljengga Belgijca Davida Goffina.