Finale v Monte Carlu v švicarskih barvah: Wawrinka - Federer

V polfinalu mastersa v Monte Carlu je Roger Federer s 7:5 in 6:2 premagal poškodovanega Novaka Đokovića.

Objavljeno
18. april 2014 23.19
Posodobljeno
19. april 2014 15.14
TENNIS-MEN/MONTE CARLO
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Monte Carlo - Finale mastersa v kneževini bo povsem švicarsko obarvan. Za naslov se bosta pomerila rojaka,  tretji in četrti igralec sveta Stanislas Wawrinka in Roger Federer.

Wawrinka je v polfinalu premagal Španca Davida Ferrerja s 6:1 in 7:6, Federer pa je izločil branilca naslova Srba Novaka Đokovića. Ta se je boril s poškodbo desne roke in zato zlasti v drugem nizu ni bil enakovreden nasprotnik Švicarju, ki je zmagal s 7:5 in 6:2.

Wawrinka je otvoril srečanje s svojo servisno igro in jo prepričljivo dobil, nato je že v sledeči izkoristil četrto break priložnost in povišal na 2:0. Švicar je v tretji igri potrdil priigrani break in vodil že s tremi igrami prednosti, v naslednji pa je še drugič odvzel servis Ferrerju (4:0).

Šestopostavljeni Švicar je v peti igri naredil nov korak k osvojitvi uvodnega niza (5:0). Ferrer je v šesti igri prekiniz nasprotnikov niz in se izognil »kravati«, a poraza v nizu ni mogel preprečiti, saj je Wawrinka v sedmi igri izkoristil prvo priložnost in po 32 minutah povedel s 6:1.

V drugem nizu so na svoj račun prišli gledalci, saj sta bila igralca zelo izenačena. Kot prvi je serviral David Ferrer in povedel z 1:0, Wawrinka pa je v naslednji igri izenačil na 2:2. V nadaljevanju si nobeden izmed igralcev ni priboril prednosti, zato je o zmagovalcu drugega niza odločala podaljšana igra (6:6).

To je bolje začel Švicar in si priboril tri točke prednosti (3:0), po sedmih točkah pa je vodil s 5:2. Sledila je dvojna napaka Ferrerja in Wawrinka je imel štiri zaključne žoge za zmago na dvoboju, izkoristil je drugo.

V finalu s Federerjem

Gledalci v Monte Carlu so v drugem polfinalu lahko spremljali dvoboj dveh velikih imen: Novaka Đokovića in Rogerja Federerja, vendar pa spektakla niso videli. Prvi niz je s 7:5 dobil Švicar. Po izenačenem začetku so se prve break priložnosti začele ponujati v deveti igri. Federer je prvo zapravil, prav tako Đoković, ki je pri izidu 5:5 začel vidno popuščati, Federer je prišel do breaka in naposled tudi do osvojenega niza.

Drugi igralec sveta je imel očitne težave s poškodovano desno roko, zato v drugem nizu ni bil enakovreden nasprotnik Švicarju, ki je hitro prišel do dveh breakov prednosti in vodstva s 4:1. Đoković se je kremžil od bolečin in več kot očitno je bilo, da ne bo mogel več obrniti dvoboja. Vseeno je še uspel ublažiti zaostanek na 2:5 in se dobro boril ob serviranju Federerja za zmago. A je Švicar hitro vzel stvari v svoje roke in se četrtič v karieri uvrstil v finale mastersa v kneževini.

 

Monte Carlo, polfinale mastersa (3,45 milijona evrov)

Stanislas Wawrinka (Švi/3) - David Ferrer (Špa/6) 6:1, 7:6 (3);

Roger Federer (Švi/4) - Novak Đoković (Srb/2)7:5, 6:2.