Wickmayerjeva poskrbela za hitro slovo Hercogove

Polona Hercog je v prvem kolu turnirja WTA v Indian Wellsu izgubila proti Yanina Wickmayer s 6:0, 4:6 in 4:6.

Objavljeno
11. marec 2016 00.08
M. Ž.
M. Ž.

Indian Wells - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je na močnem turnirju serije WTA v Indian Wellsu izgubila že v prvem kolu, Belgijka Yanina Wickmayer je bila boljša z 0:6, 6:4 in 6:4.

Mariborčanka, ki je na lestvici WTA na 82. mestu, je imela proti 47. igralki sveta odlično priložnost za zmago, saj je nasprotnici v prvem nizu »zavezala kravato«, vendar pa v nadaljevanju popustila in po 121 minutah doživela poraz.

V prvem nizu je bila Hercogova za razred boljša od svoje nasprotnice in v manj kot tridesetih minutah dobila vseh šest iger.

Belgijka ji je v drugem nizu hitro vrnila udarec in povedla s 4:0. Slovenka se ni predala in je pri zaostanku z 1:5 dobila tri zaporedne igre, pri čemer je v osmi igri ubranila tudi dve zaključni žogi, kar pa je bilo premalo za povratek. Wickmayerjeva pri vodstvu s 5:4 izkoristila svojo četrto zaključno žogo in izsilila tretji niz.

Yanina Wickmayer si je v zadnjem nizu ključno prednost priigrala v prvem delu. Pri izidu 1:1 je odvzela servis Hercogovi in v naslednji igri povišala na 3:1, vodstvo pa je zadržala do konca in v deseti igri unovčila drugo zaključno žogo.

 

Indian Wells, prvo kolo WTA (6.844.139 dolarjev)

Yanina Wickmayer (Bel) - Polona Hercog (Slo) 0:6, 6:4, 6:4.