Williamsova 15. zapored premagala Šarapovo

Američanka Serena Williams je v polfinalu turnirja v Miamiju izločila Marijo Šarapovo s 6:4 in 6:3.

Objavljeno
27. marec 2014 16.27
Posodobljeno
27. marec 2014 18.51
SPO-TEN-WTA-SONY-OPEN---DAY-11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Prva igralka sveta Serena Williams se je v Miamiju kot prva uvrstila v finale, potem ko je s 6:4 in 6:3 premagala Rusinjo Marijo Šarapovo.

Američanka je z današnjim uspehom podaljšala zmagoviti niz proti ruski nasprotnici, proti kateri je dobila zadnjih 15 dvobojev - nazadnje je izgubila 13. novembra 2004.

Serena Williams je slabše začela dvoboj in v prvem nizu zaostajala z 1:4, a je dobila preostalih pet iger (6:4), v drugem nizu pa je izkoristila vse tri break priložnosti in po uri in 37 minutah napredovala v finale.

V drugem polfinalu se bosta pomerili drugpostavljena Kitajka Na Li in deseta nosilka, Slovakinja Dominika Cibulkova.

Potek dvoboja

Ruska tenisačica se je že v prvi igri dvoboja znašla pod pritiskom, saj je imela njena nasprotnica dve break žogici, vendar je zapravila obe, Šarapova pa je povedla z 1:0. Zgodba se je ponovila v tretji igri, ko je imela ameriška branilka naslova pri 1:1 na voljo dve žogici za odzvem servisa, a je Šarapova znova ustavila njen napad (2:1).

Sledil je šok za Williamsovo, ki je izgubila svojo servisno igro in po petih igrah zaostajala z 1:4, vendar je v ključnem obdobju pokazala, zakaj je številka ena ženskega tenisa. Američanka je zagospodarila na igrišču in dobila kar pet zaporednih iger za zmago v prvem nizu s 6:4.

Tudi drugi niz je potekal po podobnem ritmu. Marija Šarapova je prvo igro dobila brez izgubljene točke in v drugi odvzela servis nasprotnici (2:0), a je Williamsova izenačila na 2:2.

Polfinalistki sta bili po šestih igrah izenačeni na 3:3, nato pa je Američanka še tretjič odvzela servis nasprotnici in v naslednji igri povišala na 5:3, po uri in 37 minutah pa je slavila s 6:4 in 6:3.

 

Miami, polfinale WTA (5,427 milijona ameriških dolarjev)

Serena Williams (ZDA/1) - Marija Šarapova (Rus/4) 6:4, 6:3.