Williamsova petič zmagovalka zaključnega turnirja

Serena Williams je v finalu mastersa v Singapurju premagala Romunko Simono Halep s 6:3 in 6:0.

Objavljeno
26. oktober 2014 14.57
TENNIS-WTA-SIN
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Singapur - Prva igralka sveta Serena Williams je sezono končala z zmago na zaključnem mastersu v Singapurju, kjer je v finalu po 69 minutah premagala Romunko Simono Halep (6:3, 6:0).

Williamsova se je v finalu oddolžila svoji nasprotnici za boleč poraz v skupinskem delu in petič v karieri osvojila zaključni turnir.

Mlajša izmed sester Williams se je na večni lestvici najboljših igralk na zaključnih turnirjih izenačila s Steffi Graf (obe po 5), na prvem mestu je Martina Navratilova (8).

Halepova je dobro začela dvoboj in v tretji igri odvzela servis nasprotnici, vendar pa ji je Williamsova že v naslednji igri vrnila z enako mero. Prva igralka sveta pa se ni zadovoljila le z izenačenjem, temveč je v peti igri potrdila priborjeni brejk, v šesti pa izkoristila novo brejk priložnost za vodstvo s 4:2. Romunka se ob koncu niza ni predala in je z brejkom znižala na 3:4, vendar pa je nato že v naslednji igri izgubila servis ter po devetih igrah tudi niz (3:6).

Williamsova je bila v drugem nizu razred zase, svoji nasprotnici je trikrat odvzela servis ter ji »zavezala kravato«.

»Na začetku je igrala zelo dobro, jaz pa sem si rekla, da se moram le sprostiti. Ko mi je to uspelo, mi je stekla tudi igra. Pred dnevi me je  že premagala, zato sem vedela, da lahko igra zelo dobro. Tega res nisem pričakovala. Komaj sem začela spet trenirati po poškodbi kolena v Pekingu in nisem niti vedela, ali bom tukaj sploh lahko zaigrala. Zdaj pa sem spet osvojila trofejo Billie Jean King in to se mi zdi neverjetno, zelo sem srečna,« je povedala Williamsova.

 

Singapur, finale sklepnega mastersa WTA (6,5 milijona ameriških dolarjev)

Serena Williams (ZDA/1) - Simona Halep (Rom/4) 6:3, 6:0.